Швидкий старт: гра

What language do you learn?

What language do you speak?


Wortels van de Poolse Taal

Vanuit een historisch oogpunt, is Pools een Indo-Europees taal die behoort tot de West Slavische groep. De eerste Slavische stammen bevonden zich in het meeste van Centraal en Oost Europa, ze bevonden zich in de landen tussen Elbe in het westen, de Balkan in het zuiden en de Wolga rivier in het oosten. Vanaf hier zijn de stammen continu aan hun identiteit, waarbij ze drie hoofdgroepen Slavisch hebben gevormd, gebaseerd om hun locatie.

Om eerlijk te zijn, is geen van de drie Slavische groepen genoeg verandert om compleet anders te zijn van de anderen. De drie delen een culturele subgroep en vooral een taakkundige. Pools is geen uitzondering hoewel een Serviër bijvoorbeeld, niet volledig kan begrijpen wat een Pool zegt zonder Pools te hebben geleerd, is het wel veel makkelijker voor met om de taal te leren. Als we een vergelijking maken, lijkt Pools met meest op Tsjechisch en Slowaaks en de inwoners van deze landen deze landen kunnen elkaar makkelijk begrijpen zonder al teveel problemen. Hierdoor zal u als u Pools leert, veel makkelijker Tsjechisch, Slowaaks en de meeste andere Slavische talen kunnen leren, waardoor u een polyglot van de Slavische wereld wordt.

Wat zijn uw opties voor het leren van Pools?

Samen met de meeste andere talen, is het internet een goede plaats om te beginnen met zoeken als u zelf Pools wilt leren. Gratis Poolse lessen online kunnen makkelijk gevonden en gebruikt worden, sommige zijn nuttiger als andere. U zal moeten beslissen welke van deze cursussen u wilt gebruiken en of u het aan wilt vullen met een oefeningenboek of een “Leer Pools” cursus. Deze combinatie is meestal goed genoeg voor beginner, dus u kan dit ook proberen.

Een manier om dingen aan te pakken is door uw vocabulaire te verbeteren door constant tekst te lezen. Zelfs als u nog niet alle zinnen en woorden begrijpt, neem een paar Poolse teksten van het internet of uit een boek en begin ze te lezen. Als u een woord tegenkomt dat u nog niet kent, zoek het dan op in het woordenboek, en leer dat woord. Zodra u uw vocabulaire heeft verbeterd en u een beetje om kan gaan met de Poolse taal, kan u beginnen met het leren van de grammatica regels en structuur, welke redelijk makkelijk te begrijpen zijn vanuit een oogpunt van de meeste westerse talen. Vergeet niet ook tijdens deze periode uw vocabulaire te verbeteren. Blijf nieuwe teksten lezen om woorden te leren, of speel wat vocabulaire spellen om u erbij te helpen. Het maakt niet uit wat u kiest, wat telt is dat u aan het eind van de dag wat woorden rijker bent.

Articles about Polish in other languages