Snabbstart: Spela

What language do you learn?

What language do you speak?


Ryska språket

Av alla slaviska språk, är ryska det mest spridda och talade, såväl som det mest täckande i Eurasien. Ryska kategoriseras till det östslaviska språkträdet, och delar sin solida struktur med ukrainska och vitryska. Hur som helst skiljer sig det ryska språket åt från dessa, och är unikt i sina influenser.

Ryska språket är inte bara viktigt för att det talas av så många (runt 250 miljoner människor) utan även för den ekonomiska och politiska makten som Ryssland har. Dessa faktorer har gjort att ryska blivit ett av de officiella språken i FN, och även ett kommunikationsmedel i internationella affärer eller handel.

Eftersom det talas av så många människor på ett sånt stort område, har många dialekter formats genom tiderna, inom det ryska språket. Lingvister kan peka ut dussintals av dessa dialekter, men de delas ofta upp i tre huvudgrupper: nordlig, central och sydlig.

Att lära sig ryska - varför och hur?

Frågan "varför" är enkel att svara på. För det första är Ryssland ett fascinerande land med en fascinerande kultur, och att höra ryska fascinerar folk. Eftersom det nuförtiden är en internationell makt, kan du få en ordentlig knuff i karriären om du kan ryska, då fler och fler affärer görs mellan Ryssland och västvärlden. (något som var omöjligt för några tiotals år sedan.) När du väl lärt dig ett sådant svårt men fascinerande språk, kan inget stoppa dig från att bli flerspråkig.

Ett bra sätt att börja lära sig ryska är genom internet. Det är ett mycket praktiskt sätt, särskilt om du varken har tid eller pengar att börja på “Lär dig ryska” kurser där du bor. På nätet kan du däremot lära dig i egen takt och närhelst du vill. Du kan vara din egen chef (eller...lärare) om man säger så. Det finns dussintals gratis lektioner i ryska online därute, så allt du behöver göra är att söka och välja någon som du tror passar dig.

Om du tycker det är svårt att hålla takten för att förbättra ditt ordförråd, kanske du vill testa lite ryska ordspel. Dessa kommer att hjälpa dig att effektivt memorisera ord och ge dig en stor ökning av ordförrådet. Såna här spel är också ganska avslappnande och roliga, vilket kommer gynna dig eftersom allt man lär sig för skojs skull fastnar bättre i hjärnan.


Languages

Ryska, Svenska, mer

Lektioner

Ryska-Svenska, mer


Articles about Russian in other languages