Snabbstart: Spela

What language do you learn?

What language do you speak?


Fakta om italienska språket

Italienska kan antagligen räknas som en direkt ättling av klassisk latin som talades i romerska imperiet, åtminstone vad gäller vokabulär. Trots att det finns några andra latinska språk som likväl skulle kunna tävla om denna titel (exempelvis rumänska, som behöll det klassiska latinets böjningsregler eller sardiska som behöll uttalet) leder italienskan ändå över de andra latinska språken.

Italienska talas av över 70 miljoner människor världen runt (de flesta är självklart infödda italienare) och består av flera dialekter som står varandra väldigt nära vad gäller vokabulär och grammatik, men skiljs åt en hel del vad gäller fonologi. Italiensk-dalmatiska dialekten i södra Italien, toscanska dialekten eller den gallo-italienska dialekten i norra Italien är tre exempel på detta.

Att lära sig italienska online

Internet erbjuder en stor variation källor där du kan lära dig italienska. Allt från gratis lektioner i italienska online, italienska videokonferenser, böcker att ladda ner eller “Lär dig italienska” kurser, och så vidare. Beroende på svårighetsgraden du behöver kan du kolla in olika ställen där denna tjänsten erbjuds, men du måste vara medveten om att kvalitén varierar väldigt mycket. Det är bäst att noga undersöka alla alternativ, hellre än att nöja dig med den första hemsidan du hittar på Google med nyckelorden “lär dig italienska kurs”.

Du bör definiera dina prioriteringar innan du bestämmer dig för något. Först och främst bör du bestämma hur mycket tid och pengar du kan spendera på tjänsten. Att lära sig kan ta tid och priserna kan variera. Till exempel en videokonferens kommer självklart vara dyrare än en vanlig nedladdningsbar kursbok i "Hur du lär dig italienska”.

Det är bäst att kolla runt och försöka hitta folk som använt tjänsterna som erbjuds, innan du betalar för dem. Bara för att hemsidorna säger att du kommer "få kvalitetskurser" betyder det inte att det faktiskt blir så. Om någon av användarna kan bestyrka dessa löften, då kanske du ska prova vad som erbjuds.

Alternativa sätt att lära sig italienska

Ett annat sätt att snabbare lära dig italienska förutom att ta gratis kurser i italienska online eller skriva in dig på en av de många „Lär dig italienska” kurser som går att hitta på nätet, kanske du vill testa något mer avslappnat alternativ för att lära dig. Ordspel kan till exempel vara ett fantastiskt sätt att fylla på ditt italienska ordförråd, och att spela dessa spel kan också visa sig vara ett sätt att slappna av. Trots att dess huvudsyfte är att förbättra ordförrådet, kommer du också få bättre koll på italiensk stavning och möjligtvis uttal också. Och vi vet ju alla att när vi lär oss något för skojs skull, lär vi oss bättre och snabbare.


Languages

Italienska, Svenska, mer

Lektioner

Italienska-Svenska, mer


Articles about Italian in other languages