Snabbstart: Spela

What language do you learn?

What language do you speak?


En kort historia om arabiska språket

Arabiska talas av cirka 220 miljoner människor i mer än tjugo länder, från Irak till Somalia och Sudan och den Nordafrikanska kusten i Marocko. Det är Koranens språk (islams heliga bok och motsvarigheten till den kristna Bibeln, kan man säga) och även det officiella språket i muslimska länder över hela världen. Arabiska språkets historia börjar i Saudiarabien under förislamiska tiden. Därifrån spreds det snabbt över hela Mellanöstern, norra Afrika och andra områden där det talas än idag.

Lingvister har delat upp det arabiska språket i de tre följande kategorierna: klassisk eller Koranisk arabiska, standardarabiska, och nyarabiska eller arabisk dialekt. Av de tre, är den klassiska eller Koraniska arabiskan den man hittar i Koranen, därav namnet. Koranisk arabiska används bara inom religösa institutioner och ibland i utbildningssammanhang, men annars brukar det i allmänhet inte användas. . Standardarabiska däremot är den arabiska världens officiella språk och används i icke-religiös litteratur, institutioner och så vidare. Till sist, kan man säga att nyarabiska är språkets "slang", och talas av de flesta människor varje dag. Nyarabiska skiljer sig från plats till plats, mer eller mindre som vilken dialekt som helst i vilket språk som helst.

Lär dig arabiska

Du kan hitta en mängd gratis lektioner i arabiska online, eftersom fascinationen för detta språk har gjort att många i västvärlden intresserat sig av att studera och lära ut språket. De flesta lektioner kommer börja med att lära ut grundläggande meningar, hur man skriver, hur man räknar och även en gradvis introduktion till arabisk grammatik. Om du är helt ny på arabiska ska du inte försöka lära dig för mycket på en gång. Ta det lungt, eftersom det arabiska språket inte är bland de enklaste att ta till sig. Försök fokusera på uttal och grundläggande språkregler först, och om du sedan känner att du kommit till en punkt där du kan hantera det, då kan du ge dig på det roligaste: att lära dig skriva.

Om du vill testa en “Lär dig arabiska” kurs, bör du komplettera den genom att hitta en arabisktalande person och be denna hjälpa dig med korta konversationer. Det finns stora arabiska folkgrupper nästan överallt i världen, och eftersom arabiska är ett av FN:s officiella språk finns det allt fler flerspråkiga människor, som kan tala perfekt arabiska och antagligen hjälpa dig lite.

Förbättra ditt ordförråd samtidigt som du har kul

Att förbättra ditt ordförråd genom roliga lekar såsom ordspel, pussel, frågesporter eller språkövningar är tekniker som kan användas för de flesta språk, och arabiska är inget undantag. Att spela ordspel är ett fantastiskt sätt att memorisera ord och de gör hela läroprocessen mycket enklare också. Kom ihåg att det krävs regelbunden övning för att förbättra ditt ordförråd , så försäkra dig om att du utökar ditt vokabulär varje dag.


Languages

Arabiska, Svenska, mer

Lektioner

Arabiska-Svenska, mer


Articles about Arabic in other languages