Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba UcrainianaRadacinile si ramurile limbii Ucrainiene

Limbile slavice sunt impartite de lingvisti in 3 mari categori pe baza zonei in care s-au format. Acestea sunt: grupul de limbi Slavice de Vest, grupul de limbi Slavice de Sud si grupul de limbi Slavice de Est. Desi au o structura si o fundatie etnica similara, intre cele trei grupuri de limbi exista diferente usor de observat. Totusi, odata ce ai invatat una dintre limbile slavice, iti va fi mult mai usor sa o inveti pe a doua si poti deveni usor un poliglot al zonei Slavice. Din acest punct de vedere, invatatul limbii Ucrainiene este cu atat mai important, pentru ca deschide in primul rand usa invatarii usoare a celor doua limbi colege de “ramura” (Rusa si Bielorusa) dar si celorlalte limbi care fac parte din grupul de limbi Slavice de Sud si Est.

Proprietati ale limbii Ucrainiene

Numarul de vorbitori ai limbii ucrainiene se situeaza pe undeva la 51 de milioane de oameni, dintre care 90% sunt concentrati in Ucraina. Ceilalti 10% formeaza diaspora ucrainiana care este bine reprezentata in tari precum Argentina, Belarus, Brazilia, Canada, Ungaria, Letonia, Polonia, Romania, Rusia sau Statele Unite.

Din punct de vedere al structurii gramaticale, Ucrainiana seamana cel mai mult cu Rusa dintre toate limbile Slavice. Sigur, acesta este si un efect al dominatiei si influentei Rusesti asupra Ucrainei. Majoritatea lingvistilor sunt de acord ca odata ce stii sa vorbest Rusa sau Ucrainiana, vei avea nevoie doar de cateva luni pentru a o invata pe cealalta. Din acest punct de vedere, ar putea fi considerata chiar o ocazie ratata sa nu inveti limba “sora” odata ce ai control asupra uneia.

Invata Ucrainiana

Daca te-ai decis sa incepi sa inveti Ucrainiana pe cont propriu in loc sa urmezi un curs organizat, ai la dispozitie cateva metode care ar putea fi utile. Internetul spre exemplu ofera multe surse de invatare a limbii Ucrainiene, de la cursuri si exercitii de Ucrainiana downloadabile pana la lectii gratuite de Ucrainiana online. Sigur, nu toate aceste cursuri si lectii (gratuite sau nu) au o calitate superioara, de aceea trebuie sa cautati putin mai atent inainte sa luati o decizie asupra materialelor cu care incepeti sa invatati.

O optiune alternativa ar fi folosirea jocurilor de vocabular pentru a va spori baza de cuvinte din Ucrainiana. Jocurile de vocabular sunt o alegere perfecta pentru cei care sunt incepatori cu aceasta limba dar si pentru cei ce au mai studiat-o si vor doar sa-si imbogateasca vocabularul. Rolul acestor jocuri este de a va ajuta sa memorati cuvintele mai usor dar si sa corecteze ortografia.Articles about Ukrainian in other languages