Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba SpaniolaOriginile limbii Spaniole

Lingvistii considera Nordul Peninsulei Iberice ca fiind leaganul in care s-a nascut limba Spaniola, undeva in jurul zonelor Burgos si La Rioja. La acel punct, Peninsula era sub influenta Imperiului Roman, deci limba Latina era des folosita pentru comert in zona. Luand noua limba si slefuind-o cu trasaturile lor specifice, localnicii au raspandit aceasta noua limba pe intreg teritoriul Spaniei de azi, noua limba devenind in scurt timp limba oficiala si limba de comert in zona.

Dat fiind faptul ca este o limba romanica in esenta, Spaniola pastreaza un set de reguli de baza pe care le intalnim la majoritatea limbilor latine, fie ca e vorba de Franceza, Italiana, Romana sau Portugheza. Totusi, influenta locala dar si anumite amprente ale unor popare nomade au dus la o explozie de vocabular, care este unic fata de celelalte limbi cu substrat Latin. De aici incolo putem vorbi intr-adevar de limba Spaniola, o limba care va fi cunoscuta in scurt timp drept una dintre cele mai raspandite si vorbite limbi din istorie.

Spaniola moderna

In timpul epocii colonizarilor, Spania era o putere globala si era una dintre cele mai puternice natiuni pe mare, cu o flota enorma si un sistem de retele comerciale navale extrem de bine pus la punct. Acest fapt a ajutat mult in raspandirea limbii Spaniole in Lumea Noua, deoarece un numar impresionant de exploratori, cautatori de aur, colonisti sau aventurieri spanioli au navalit spre Vest, spre noile pamanturi descoperite. Efectul acestei miscare masive de colonisti poate fi vazut astazi, cand majoritatea tarilor din America de Sud si America Centrala la fel ca si cele din Caraibe au spaniola ca limba oficiala.

Metode de invatare a limbii Spaniole

Fiind una dintre cele mai raspandite limbi ale zilelor noastre cu peste 450 de milioane de vorbitori in intreaga lume, Spaniola devine o atractie educationala sau chiar o necesitate pentru tot mai multa lume. Daca nu ai sansa sa studiezi Spaniola in scoala sau in alt cadru de educatie organizat (centre lingvistice, etc) poti sa iei totul in mainile proprii si sa incerci sa inveti singur. Exista mai multe optiuni in acest sens, printre care: achizitionarea unei carti de exercitii si cursuri in spaniola (acestea au preturi care variaza mult si poti gasi ceva pe gustul tau indiferent de cati bani ti-ai propus sa cheltui), urmarea unor cursuri gratuite de Spaniola online (desi calitatea acestor cursuri poate varia drastic de la site la site, unele chiar merita incercate, mai ales ca nu te vor costa nimic).

Daca vrei sa-ti imbunatatesti vocabularul, o alternativa extrem de relaxanta o pot reprezenta jocurile de vocabular in Spaniola. Acestea pot fi gasite online dar si offline si ofera un mod extrem de distractiv de a memora cuvinte si a corecta ortografia. In ultima instanta, daca niciuna din metodele de mai sus nu sunt eficiente, urmarirea unor telenovele poate reprezenta un mod la fel de distractiv (depinde de gusturi, evident) de a-ti imbogati vocabularul.


Languages

Spaniola, Romana, more


Articles about Spanish in other languages