Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba RusaDintre toate limbile Slavice, Rusa este de departe cea mai raspandita si vorbita, ea acoperind a buna parte din zona Eurasia. Ruseasca face parte din grupul de limbi Est Slavice alaturi de Ucrainiana si Bielorusa, cele trei limbi avand multe elemente comune si distinctive fata de celelalte doua grupuri de limbi Slavice. La randul ei, Rusa are cateva elemente unice fata de cele doua limbi “surori”.

Importanta limbii Ruse nu este data doar de numarul mare de vorbitori (aproximativ 250 de milioane de vorbitori) dar si din cauza puterii economice si politice a Rusiei. Acesti factori fac ca Rusa sa fie una dintre limbile oficiale ale Natiunilor Unite dar si o limba importanta in relatiile internationale, diplomatie, comert si asa mai departe.

Fiind vorbita de asa un numar mare de oameni intinsi pe un teritoriu asa de vast, era inevitabil ca anumite zone sa nu formeze dialecte specifice de Rusa. Lingvistii pot enumera un numar mare de astfel de dialecte dar de obicei ele sunt impartite in 3 mari grupe numite: Rusa Nordica, Rusa Centrala si Rusa Sudica.

Cum si de ce sa invatam Rusa?

E usor sa raspundem la partea cu “de ce” am vrea sa invatam Rusa. In primul rand, Rusia este o tara cu o cultura fascinanta iar in acelasi timp, lumea e fascinata cand aude limba Rusa. Rusia fiind o putere internationala, faptul ca stii vorbi limba acestei tari poate fi un factor important pentru cariera ta sau pentru mediul tau de afaceri, mai ales avand in vedere ca incepand cu caderea comunismului si sfarsitul razboiului Rece, din ce in ce mai multe linii de comert s-au deschis intre Rusia si lumea Vestica. Odata ce ai reusit sa inveti o limba cum e Rusa, considerata destul de greoaie, nu te va mai putea opri nimic din drumul tau spre a deveni un poliglot adevarat.

Un mod interesant de a incepe sa inveti Rusa este cu ajutorul Internetului. Acesta este extrem de util mai ales in situatia in care nu vrei sa cheltui prea multi bani si sa folosesti prea mult timp pentru a lua niste cursuri de Rusa la vreun centru de limbi local. Pe Internet, poti invata Rusa pe gratis si in ritmul in care vrei tu sa o inveti, nefiind fortat de nimeni. Poti face asta cu ajutorul lectiilor gratuite de Rusa online pe care le gasesti pe majoritatea site-urilor care se ocupa cu acest domeniu si poti fi propriul tau sef (sau profesor).

Daca ai probleme cu imbogatirea vocabularului in timpul procesului de invatare a limbii Ruse, poti incerca o metoda alternativa si anume jocurile de vocabular. Acestea sunt extrem de utile pentru a-ti imbogati vocabularul cat si pentru a corecta greselile de ortografie si pronuntie asociate multor cuvinte si expresii din limba Rusa.


Languages

Rusa, Romana, more

Lectii

Rusa-Romana, more


Articles about Russian in other languages