Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba JaponezaLimba Soarelui Rasare

Cultura japoneza are un mod aparte de a atrage fascinatia restului Lumii, prin unicitatea si frumusetea ei dar si prin nou obtinuta putere economica a Japoniei. Toti acesti factori au facut ca din ce in ce mai multe persoane sa se apuce de studiul limbii Japoneze din motive de cariera, pentru a-si imbunatati relatiile de afaceri sau pur si simplu pentru a-si satisface fascinatia fata de aceasta limba si cultura. Si, sa fim sinceri, factorul “cool” e mult mai pronuntat cand cineva te aude ca vorbesti Japoneza nu o limba relativ comuna cum ar fi Engleza, Franceza, Germana sau Spaniola. Daca vei reusi intr-adevar sa inveti Japoneza (ceea ce, sa fim sinceri, nu este un lucru deloc usor) atunci celelalte limbi pe care le vei invata ulterior vor fi floare la ureche si vei deveni in scurt timp un poliglot adevarat.

Dificultati in invatarea limbii Japoneze

Din punctul de vedere al unui vestic, invatarea limbii Japoneze este un proces destul de dificil din cauza noilor reguli pe care aceasta limba le are in materie de gramatica, modurile de politete cat si a scrisului folosind o combinatie de 3 limbaje: Kanji, Hiragana si Katakana. Aceste reguli nu sunt neaparat greu de invatat din cauza complexitatii lor, dar este foarte greu dupa ce ne-am obisnuit cu anumite standarde “vestice” sa trecem la ceva cu totul diferit.

Un alt punct dificil in invatarea limbii Japoneze este faptul ca aceasta este o limba aglutinativa. Asta inseamna ca este o limba “sintetica” unde fiecare afix reprezinta o unitate aparte in loc sa schimbe radacina cuvantului. Acest concept nu este usor de inteles si este de multe ori cel mai greu pas pentru noi in asimilarea corecta a limbii Japoneze. Din acest motiv, majoritatea cursurilor nu fac o comparatie directa intre limba Japoneza si alte limbi vestice, deoarece o astfel de comparatie ar fi mai mult daunatoare decat benefica.

Invata Japoneza online

Desi recentul “trend” de a invata Japoneza a facut ca numarul de institutii specializate care predau aceasta limba sa creasca drastic in ultimii ani, Internetul ramane o optiune viabila daca doriti sa invatatai de acasa, pe cont propriu. Exista practic zeci, daca nu sute de companii care ofera lectii gratuite de Japoneza online dar calitatea acestora variaza extrem de mult. O alta optiune alternativa pentru invatarea limbii Japoneze ar fi sa folositi constant jocuri de vocabular. Acestea pot fi extrem de utile in a va fortifica vocabularul si va vor ajuta sa memorati cuvintele mai usor. Sigur, jocurile de vocabular nu pot fi considerate de sine statatoare intr-un proces de invatare, dar daca le combinati cu metodele mai sus amintite, pot face o diferenta vizibila in ceea ce priveste viteza cu care “prindeti” limba.

In sfarsit, odata ce v-ati format o baza de cuvinte cu care puteti lucra, puteti incerca sa cititi texte traduse si sa observati diferentele care au loc si cum se folosesc anumite cuvinte prefixe, sufixe si expresii.


Languages

Japoneza, Romana, more


Articles about Japanese in other languages