Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba ItalianaLimba Italiana – Istorie si statistici

Italiana ar putea fi probabil considerata descendenta directa a Latinei clasice, vorbite in Imperiul Roman. Desi existe alte cateva limbi romanice care ar putea contesta acest “titlu” (de exemplu: Romana, care a pastrat aproape in totalitate regulile de declinare ale limbii Latine sau limba vorbita in Sardinia, care are cea mai apropiata fonologie cu Latina), Italiana ramane liderul acestui grup de limbi romanice.

Vorbita de peste 70 de milioane de persoane pe intreg mapamondul (majoritate lor fiind Italieni nativi desigur), limba Italiana este formata din mai multe dialecte care sunt extrem de asemanatoare intre ele in ceea ce consta vocabularul si gramatica, dar difer oarecum in fonologie. De exemplu, 3 dialecte care pot fi usor remarcate sunt cel Italo-Dalmatian din sudul Italiei, cel Tuscan sau cel Gallo-Italian din nordul tarii.

Invata Italiana online

Internetul iti ofera o varietate de surse de unde poti invata Italiana, incluzand lectii gratuite de Italiana online, video conferinte live cu cursuri de Italiana, carti de cursuri download-abile si asa mai departe. Depinzand de nivelul de dificultate de care ai nevoie, poti cauta cateva site-uri care sa ofere astfel de servicii dar trebuie in acelasi timp sa ai grija la calitate acestor servicii, deoarece pot varia drastic de la site la site.

Inainte sa incepi sa cauti cateva astfel de site-uri, fa-ti o lista de prioritati cu ce astepti de la ele. Mai intai, hotaraste-te cat timp si cati bani esti dispus sa “investesti” in aceste cursuri. Invatatul unei limbi nu este un proces care sa dureze cateva zile, deci va trebui sa iti planifici putin toate aceste detalii. Preturile variaza mult de asemenea. De exemplu, o video conferinta va fi mult mai scumpa decat o simpla carte de cursuri de limba Italiana.

Cea mai buna strategie este sa cauti putin pe Internet si sa incerci sa dai de persoane care au folosit serviciile unui anume site inainte de a le cumpara. Astfel o sa ai o vedere mai obiectiva asupra calitatii lor, pentru ca doar faptul ca un site spune despre serviciile proprii ca sunt “de calitate” nu poate fi o garantie solida.

Metode alternative de invatare a limbii Italiene

O alternativa relaxanta la metodele de mai sus poate include jocuri de vocabular in Italiana. Aceste jocuri de vocabular sunt extrem de utile in a te ajuta sa memorezi mai usor cuvintele si pentru a-ti imbogati vocabularul. Evident, pe langa factorul educational, jocurile de vocabular reprezinta si o metoda de relaxare si sunt perfecte pentru o pauza de masa sau oricand ai 20 de minute libere.


Languages

Italiana, Romana, more


Articles about Italian in other languages