Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba HindusaHindusa – Istorie si proprietati ale limbii

Din punctul de vedere al numarului de vorbitori, Hindusa este considerata a treia limba ca marime, dupa Chineza mandarina (800 milioane de vorbitori) si Engleza (aproximativ 700 milioane de vorbitori). Numarul de vorbitori fluenti ai limbii Hinduse se invarte undeva pe la cifta de 600 de milioane.

Desi Hindusa contine numeroase dialecte (cateva sute), majoritatea seamana intre ele, la fel cum dialectele chinezesti sunt foarte asemanatoare de exemplu. Majoritatea vorbitorilor se afla in zona Indiei, insa diaspora Hindusa este extrem de mare si bine raspandita pe intreg Pamantul.

Privind dintr-o perspectiva istorica, Hindusa este considerata un descendent direct al Sanscritei si face parte din grupul de limbi Indo-Europene. Mai multe influente lingvistice au afectat Hindusa pe parcursul timpului, dintre care cele mai importante fiind Persana, Farsi, Araba, Portugheza, Turca si desigur Engleza, care a adus o importanta crestere a vocabularului. Toate limbile amintite mai sus si-au pus amprenta asupra limbii Hinduse si au favorizat apropierea de alte limbi din zona, cum ar fi limba Urdu (limba oficiala a statului Pakistan). Deci daca v-ati propus sa deveniti un poliglot specializat pe zona acea a continentului Asiatic, invatand Hindusa va va ajuta sa invatati si Urdu, Turca sau alte limbi asemanatoare si vice-versa.

Din punctul de vedere a cuiva care vrea sa invete Hindusa, aceasta limba are cateva proprietati extrem de interesante. Pronuntarea cuvintelor in Hindusa nu este chiar atat de problematica deoarece literele sunt pronuntate exact asa cum sunt scrise, spre deosebire de multe din limbile vestice. Majoritatea cursurilor de invatare a Hindusei se concentreaza ceva mai mult pe gramatica, deoarece aceasta pare sa fie cea mai grea etapa in procesul de invatare.

Invata Hindusa acasa

Daca nu ai timpul necesar sa iei cateva cursuri de Hindusa, probabil ca una dintre cele mai bune optiuni alternative pe care le ai este sa o inveti singur, acasa. De la cumpararea unei carti de cursuri de Hindusa, urmarea unor lectii gratuite de Hindusa online sau plata pentru o conferinta video cu un profesor de Hindusa, toate pot fi optiuni viabile.

O alternativa interesanta ar putea fi si jocurile de vocabular in Hindusa, desi acestea sunt mai utile daca sunt complementate cu una sau mai multe din metodele amintite mai sus. Aceste jocuri de vocabular te vor ajuta sa memorezi cuvintele mai usor si iti vor imbunatati vocabularul. De asemenea, pot fi o alternativa buna pentru o invatare relaxata, pentru ca multe din cursurile “serioase” devin stresante la scurt timp dupa ce le incepi si cu totii stim ca odata ce invatam ceva distrandu-ne, retinem mai usor si mai eficient acel ceva.

In concluzie, fie ca vrei sa inveti Hindusa pentru scopuri financiare si de cariera sau pur si simplu pentru ca esti fascinat de aceasta limba, ai incredere ca nu este chiar asa de grea precum pare la inceput si exista sute, daca nu mii, de surse de unde o poti invata. Ca si cu majoritatea celorlalte limbi invatate, ai grija sa exersezi constant, cel putin 3-4 ore pe saptamana.


Languages

Hindi, Romana, more

Lectii

Hindi-Romana, more


Articles about Hindi in other languages