Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba EbraicaIstoria Ebraicii

Ebraica este una dintre cele mai vechi limbi de pe fata pamantului si este una dintre putinele limbi care si-au pastrat robustetea si structura pe parcursul timpului, avand in vedere ca scrierea si vorbirea ei este aproape la fel in zilele noastra ca acum 2000 de ani. De exemplu, stilul si structura limbii Ebraice de azi folosite in carti, ziare sau reviste sunt extrem de apropiate de cele folosite in Biblie. Un fapt aparte in istoria limbii Ebraice este ca ea a “murit” timp de aproape 1700, renascand in secolul 19. Astazi, Ebraica este limba oficiala a statului Israel si este vorbita in marea diaspora Iudaica.

Revenirea limbii Ebraice ca limba vorbita in secolul 19 este de cele mai multe ori legata de numele de Eliezer ben Yehudah. Eliezer era un lingvist vizionar care si-a dedicat viata renasterii limbii stramosilor sai, adaptand-o in acelasi timp rigorilor societatii moderne si imbunatatind vocabularul limbii substantial cu ajutorul cuvintelor straine. Dupa eforturile lui Eliezer ben Yehudah, Ebraica a inceput sa fie folosita din ce in ce mai mult printre localitatiile evreiesti din jurul Palestinei, iar cand statul Israel a fost format in 1948, Ebraica a devenit limba oficiala a acestuia.

Metode de invatare a limbii Ebraice

Unul dintre cele mai rapide moduri de a invata Ebraica este cu ajutorul Internetului, unde poti gasi o serie de lectii gratuite de Ebraica online cu care poti incepe studiul. Daca acestea nu sunt destul pentru tine, poti incerca un curs local de invatare a limbii Ebraice sau sa incepi sa inveti dintr-o carte de cursuri pe cont propriu. Toate aceste metode pot fi puncte de plecare excelente, dar de departe cel mai bun mod de a-ti perfectiona modul in care vorbesti Ebraica este comunicarea directa cu un vorbitor nativ. Daca nu cunosti pe nimeni care sa vorbeasca fluent Ebraica, poti incerca servicii de video conferencing cu un profesor online.

Din punct de vedere gramatical, Ebraica este considerata relativ usor de invatat, insa problemele majore sunt cauzate de ortografie si pronuntie. Acestea pot fi imbunatatite prin oricare din metodele mai sus amintite, iar daca le gasesti pe acestea prea stresante sau plictisitoare, poti incerca oricand sa inveti cu ajutorul unor metode mai putin conventionale, cum ar fi jocurile de vocabular. Aceste jocuri de vocabular te vor ajuta sa memorezi cuvintele mai usor si iti vor imbunatati ortografia si pronuntia in acelasi timp.

Aveti in vedere ca aceste metode de invatare nu sunt neaparat aplicabile DOAR pe Ebraica, ele pot fi folosite cu succes si in alte limbi care au aceasi curba de invatatura ca si Ebraica. Cu cat inveti mai mult dintr-o limba, cu atat iti va fi mai usor sa inveti o limba ulterioara deci daca reusesti sa stapanesti o limba ca Ebraica, exista sanse sa poti ajunge in scurt timp un poliglot adevarat.


Languages

Ebraica, Romana, more


Articles about Hebrew in other languages