Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba GreacaFascinatia pentru limba Greaca si cultura Greaca

Istoria, peisajul, cultura si poporul grec au toate o atractie aparte si acest lucru poate fi spus si despre limba greaca, una dintre cele mai puternice limbi ale antichitatii si o “lingua franca” (limba dominanta) longeviva. Pentru o lunga perioada de timp, incepand cu antichitatea, nu puteai fi considerat un poliglot adevarat decat daca stiai limba greaca, ceea ce atesta importanta acesteia in trecut.

Sigur, astazi limba greaca nu mai e ceea ce a fost. Comparand-o cu alte limbi, Greaca nu este vorbita de un numar extrem de mare de oameni, ba chiar acest numar (aproximativ 11 milioane de vorbitori) poate fi considerat infim in comparatie cu limbi ca Spaniola, Engleza, Hindusa sau Chineza. Majoritatea vorbitorilor de limba greaca sunt concentrati in tara materna si in Cipru, unde aproximativ 80% din populatie vorbeste aceasta limba. Desi ca numar de vorbitori nu este o limba foarte importanta, aceasta importanta vine din puterea culturala si istorica a Greciei. Greaca este limba filozofiei si literaturii clasice si mai tarziu devine o limba religioasa, ceea ce ii sporeste importanta.

Invata Greaca prin lectii gratuite online

Desi mai sus amintita importanta culturala a limbii Grece este incontestabila, ea nu este foarte raspandita in centrele de educatie organizata de pe mapamond, deci daca vrei sa inveti aceasta limba, cea mai buna optiune pe care o ai este sa inveti singur. Pentru asta, va trebui sa cauti putin pe Internet pana vei gasi un site care ofera lectii gratuite de Greaca online care sa iti satisfaca nevoile lingvistice. Daca nu gasesti ceva pe placul tau, poti incerca un curs de limba Greaca sau o carte de exercitii, insa acestea pot de multe ori sa se ridice la preturi destul de piperate.

Apropo de aceste cursuri. In trecut, majoritatea lor se concentrau intens pe predarea regulilor gramaticale, neglijand celelalte aspecte ale limbii Grece. Acest curent a produs numeroase generatii de asa zisi poligloti si vorbitori de limba Greaca care stiau orice detaliu gramatical al limbii, dar de multe ori aveau probleme in a citi sau pronunta cuvintele corect, pentru ca aceste aspecte au fost neglijate in procesul de educatie. De acea, in secolul 20 majoritatea cursurilor au incercat sa schimbe acest curent si sa puna din ce in ce mai mult accent pe exercitii interactive cu studentii, concentrate si pe alte aspecte ale limbii cum ar fi imbunatatirea vocabularului, a ortografiei si a pronuntarii.

Metode alternative de invatare a limbii Grece

Pe langa mai sus amintitele cursuri gratuite de Greaca online, mai puteti incerca niste metode alternative ceva mai relaxante, cum ar fi jocurile de vocabular. Aceste jocuri de vocabular pot fi un adevarat catalizator pentru imbogatatirea vocabularului dumneavoastra si in acelasi timp pot reprezenta un mod aparte de a va petrece pauza de masa, invatand in timp ce va relaxanti. Desi scopul principal al acestor jocuri este imbunatatirea vocabularului, ele au un efect benefic si asupra ortografiei si a abilitatii dumneavoastra de a pronunta cuvintele corect.


Languages

Greceasca, Romana, more


Articles about Greek in other languages