Start rapid: Incepeti

What language do you learn?

What language do you speak?


Limba ArabaO scurta introducere a limbii ArabeAraba este astazi o limba vorbita de aproximativ 220 de milioane de oameni, intinsi pe mai mult de 20 de tari, incluzand Irak, Somalia, Sudan, Africa de Nord sau Maroc. Limba araba este limba Coranului (Coranul fiind cartea de capatai a religiei Mahomedane, echivaland oarecum cu Biblia pentru crestini) si este socotita limba oficiala in toate statele musulmane de pe glob. Povestea limbii Arabe incepe in Arabia Saudita, in timpurile pre-islamice, de unde a crescut incet dar sigur, extinzandu-se pana in Orientul Mijlociu, Africa de Nord si alte locatii in care este vorbita si astazi.

Lingvistii au separate limba Araba in mai multe categorii majore, printer care 3 merita enumerate: Araba clasica (sau Araba Coranica), Araba standard si Araba colocviala. Araba clasica poate fi gasita in Coran si este arareori folosita in alte contexte decat cel religios sau, uneori, in educatie. Araba standard este limba vorbita de majoritatea arabilor si este folosita ca limba oficiala in multe state. Araba colocviala este un fel de “argou” folosit de majoritatea populatiei in viata de zi cu zi. Totusi, Araba colocviala difera foarte mult de la zona la zona.

Cursuri pentru a invata ArabaPe Internet se pot gasi foarte multe surse de lectii gratuite de Araba online, deoarece fascinatia pentru aceasta limba (si cultura Araba) a aprins interesul multor “vestici”. Majoritatea acestor cursuri incep prin a te invata propozitii de baza, cum se scrie in Araba si o introducere gradata in gramatica limbii Arabe. Daca esti cu totul si cu totul nou in invatarea limbii, ai grija sa nu pici intr-o capcana extrem de comuna, si anume aceea de a incerca sa inveti prea multe elemente de-odata. Ia-o incet si treptat, pentru ca Araba nu e chiar cea mai usor limba de invatat. Incearca sa te concentrezi pe pronuntarea corecta a cuvintelor, pe regulile de baza ale limbii si pe intelegerea limbii mai intai, iar daca observi ca te descurci cu aceste aspecte, poti trece mai departe la ceea ce e probabil cea mai interesanta parte a procesului de invatare a Arabei, si anume scrisul.

Imbunatateste-ti vocabularul in timp ce te distreziTehnica invatarii unei limbi cu ajutorul unor elemente distractive cum ar fi quiz-uri, puzzle-uri, jocuri lingvistice, samd poate fi atribuita ca fiind extrem de folositoare in invatarea oricarei limbi, nu doar a Arabei. Jocurile de vocabular sunt extrem de interesante si utile in acelasi timp fiindca ofera un element de relaxare in timpul procesului de invatare si te vor ajuta sa memoerzi cuvintele mai repede si mai eficient. Sigur, cateva jocuri de vocabular nu vor face minuni si trebuie complementate cu lectii mai serioase, dar ele pot fi un bonus extrem de bine venit din cand in cand.Articles about Arabic in other languages