Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


Røtter og greiner i det ukrainske språket

Slaviske språk blir av språkekspertene vanligvis delt inn i tre hovedgrupper, avhengig av den geografiske posisjonen til språkene: vest-, sør-, og østslavisk. Selv om de deler det samme etniske fundamentet og flere språklige likheter, er det også mange klare ulikheter mellom disse tre hovedgruppene. Men det bør nevnes at uansett hvilken kategori språket deres plasseres i, så kan slavisktalende, for det meste, forstå hverandre uten bruk av tolk. Og, når du først har lært deg et slavisk språk vil det være veldig lett å lære seg enda ett og bli en ekte polyglot på kort tid. Derfor er det også viktig å lære seg ukrainsk hvis du planlegger å lære et annet språk på det østslaviske språktreet, som for eksempel russisk eller belarusisk.

Statistikker og egenskaper til det ukrainske språket

Antallet mennesker som snakker ukrainsk er omtrent 51 millioner, av dem bor 90 % i Ukraina. De andre 10 % utgjør den ukrainske diasporaen som er spredt over flere land i hele verden, som Argentina, Belarus, Brasil, Canada, Ungarn, Latvia, Polen, Romania, Russland og USA.

Fra et strukturelt synspunkt ligner ukrainske mest på russisk, av de andre slaviske språkene. Dette er selvsagt på grunn av den russiske dominansen over Ukraina i tillegg til konstant innflytelse fra russisk handel og migrasjon i området. De fleste språkekspertene er enige om at når du først kan enten russisk eller ukrainsk, trenger du bare et par måneder og et skikkelig kurs for å lære det andre. Derfor kan det nesten regnes som bortkastet tid å ikke lære seg det "kompletterende" språket når du allerede har studert et av dem.

Lær ukrainsk

Hvis du har bestemt deg for å lære ukrainsk på egen hånd, og fra ditt eget hjem i stedet for å ta et organisert ukrainskkurs eller noe lignende, finnes det mange metoder som kan være ganske nyttige for deg. Først bør du huske at internett er en god venn og at du enkelt kan finne gratis ukrainskleksjoner på nettet, noen av dem kan være veldig nyttige, andre kan være bortkastet tid. Ikke start på et av disse kursene før du er sikker på at det passer for deg, og du bør ta deg tid til å se hva andre sier om kurset før du starter med det selv.

Den andre muligheten du har er å begynne læringen med noen morsomme ordleker. Ordleker er et godt valg for nybegynnere i det ukrainske språket, de som ennå ikke kan så mange ord og som vil ha et fundament å bygge ordforrådet på. Disse spillene vil hjelpe deg å forbedre ordforrådet. Disse spillene vil hjelpe deg å huske ord lettere og noen av dem kan hjelpe deg med staving og til og med uttale, så du kan slå flere fluer i en smekk.


Languages

Ukrainsk, Norsk, mer

Undervisninger

Ukrainsk-Norsk, mer


Articles about Ukrainian in other languages