Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


Røttene til det spanske språket

Språkeksperter mener at det spanske språket ble født på den nordlige delen av den Iberiske halvøya, i området rundt Burgos og La Rioja. På den tiden var halvøya under romersk innflytelse, og i dette området ble derfor det latinske språket benyttet innen handel. Ved å ta dette nye språket og polere det med sine egne språktrekk, begynte lokalbefolkningen å spre det gjennom hele halvøya, og til slutt gjorde de det til offisielt språk innen styre og handel i området.

Derfor, selv om språket har røttene sine i det romanske, beholdt spansk de grunnleggende reglene og strukturene til foreldrespråket. Men de lokale innflytelsene, i tillegg til flere andre nomadiske innflytelser i området, har åpnet opp for en stor økning i ordforrådet. Derfra ble det spanske språket formet, et språk som snart ble et av de mest utbredte og brukte språkene i verden.

Det moderne spanske språket

I kolonitiden var Spania en global stormakt, og var en av de mektigste nasjonene på sjøen, med en enorm flåte og et stort nettverk av handelsruter å vise til. Dette hjalp til med å spre det spanske språket, fordi kolonister, gullgravere og oppdagere fant veien over havet og grunnla bosetninger i de nyoppdagede landene. Effekten av dette er godt synlig i dag, ettersom de fleste landene i Sør- og Mellom-Amerika, i tillegg til landene i det Karibiske området har spansk som sitt offisielle språk.

Tips for å lære spansk

Ettersom det er et av de mest brukte språkene i dag, med over 450 millioner spansktalende spredt over hele verden, har spansk blitt et attraktivt språk, eller til og med et nødvendig språk for flere og flere folk. Hvis du ikke har hatt sjansen til å lære språket på skolen eller gjennom andre typer organisert opplæring, kan du lære deg det selv gjennom et spanskkurs eller en bok. Selvsagt koster disse kursene vanligvis en del, og de kan også ha en fast timeplan som det ikke er mulig for deg å følge. Hvis det er tilfelle, kan det være bedre for deg å finne en nettside som tilbyr gratis spanskleksjoner på nettet. Disse nettsidene tilbyr en mengde innhold som kan være nyttig for å forbedre ordforrådet og huske ord i det spanske språket.

Mens vi snakker om å øke ordforrådet, en annen måte å gjøre dette på er å spille ordleker. Noen nettsider tilbyr slike ordleker gratis og de kan være en veldig morsom og avslappende måte å lære seg spansk på. Hvis du sitter fast og ikke klarer å huske ord eller øke ordforrådet gjennom de metodene som allerede er nevnt, kan du prøve å se på spansk TV, spesielt hvis du liker såpeoperaer. Å lære gjennom media er en fin metode for å komme i gang, og du vil antagelig merke en skikkelig økning i ordforrådet etter bare noen få uker.


Languages

Spansk, Norsk, mer

Undervisninger

Spansk-Norsk, mer


Articles about Spanish in other languages