Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


Av alle slaviske språk er russisk det mest utbredte og snakkede, i tillegg til at det er språket som dekker størstedelen av den Eurasiske regionen. Russisk tilhører det østslaviske språktreet, sammen med ukrainsk eller belarusisk, og deler mye av strukturen med disse språkene. Men det russiske språket har også sine ulikheter og unikheter i tillegg til at det er påvirket av andre språktrender.

Det russiske språket er viktig ikke bare på grunn av antallet mennesker som snakker språket (rundt 250 millioner), men også på grunn av Russlands økonomiske og politiske makt. Disse faktorene gjorde at russisk ble et av de offisielle språkene som brukes av FN, i tillegg til at det brukes innen handel og i internasjonale sammenhenger.

Ettersom det snakkes av så mange mennesker på et så stort område, har det gjennom tiden utviklet seg flere russiske dialekter. Språkeksperter kan peke på dusinvis av slike dialekter, men de blir vanligvis delt inn i tre hovedgrupper, kalt nord-russisk, sentral-russisk, og sør-russisk.

Lær russisk – hvorfor og hvordan?

"Hvorfor" er lett å svare på. Først og fremst er Russland et fascinerende land med en fascinerende kultur, og samtidig blir folk fascinert av å høre språket. Ettersom Russland er en internasjonal stormakt, kan det å snakke russisk gi deg et karriereløft i en tid når det skjer stadig mer handel mellom Russland og Vesten, en ting som for bare noen tiår siden virket umulig. Når du har lært deg et såpass vanskelig, fascinerende språk, er det ingenting som hindrer deg i å bli en ekte polyglot.

En fin metode for å begynne å lære russisk er med hjelp av internett. Dette er veldig lettvint, spesielt hvis du ikke har tid eller penger til å starte på et russiskkurs som arrangeres der du bor. På internett kan du lære i din egen fart og når du vil. Du kan så å si være din egen sjef (vel... lærer). Det finnes dusinvis gratis russiskleksjoner på nettet, alt du behøver å gjøre er å se gjennom dem, velge et som du tror passer for deg og følge kurset.

Hvis du har problemer med å øke ordforrådet fort, kan du prøve ut noen russiske ordleker. Disse spillene vil hjelpe deg til å huske ord effektivt og gi deg en solid økning i ordforrådet. Disse spillene er også ganske avslappende og morsomme, og det er en fordel ettersom det vi lærer for moro skyld i stedet for ved tvang er lettere for hjernen å huske.


Languages

Russisk, Norsk, mer

Undervisninger

Russisk-Norsk, mer


Articles about Russian in other languages