Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


Soloppgangens språk

Japansk kultur er veldig fascinerende for resten av verden på grunn av dens unikhet og skjønnhet, men også på grunn av landets økonomiske makt. Dette har ført til at mange studerer det japanske språket enten av forretningsmessige årsaker, for å forbedre karrieren eller ganske enkelt for å tilfredsstille sin egen nysgjerrighet når det gjelder Japan og landets språk. Og la oss innse det; å-effekten fra venner og nye bekjente er mye større hvis de hører at du snakker japansk i stedet for fransk eller spansk, for eksempel, som er mer vanlige språk. Hvis du klarer å lære deg japansk (som helt ærlig ikke er noen enkel sak), så vil de andre språkene virke enkle og du vil i løpet av kort tid bli anerkjent som en ekte polyglot.

Vanskeligheter med å lære seg japansk

Fra et vestlig synspunkt er det ganske vanskelig å lære seg japansk på grunn av de reglene språket har når det kommer til grammatikk, høflighetsformer, skriving (de bruker en kombinasjon av tre skiftformer - Kanji, Hiragana og Katakana) og så videre. Disse reglene er ikke vanskelige i seg selv, men det er ganske vanskelig for oss å legge til side det systemet vi vanligvis tar for gitt og erstatte det med noe som er totalt annerledes.

En annen bremsekloss når man skal lære seg japansk er at språket er agglutinativt. Dette betyr at det er et "syntetisk" språk der hver endelse representerer en mening, i stedet for at roten av ordet endrer seg. Dette konseptet er ikke enkelt å forstå, i hvert fall ikke før du har blitt vant til det. De fleste japanskkurs prøver å unngå å sammenligne japansk med vestlige språk, ganske enkelt fordi slike sammenligninger vil gjøre mer skade enn nytte i læringsprosessen.

Lær japansk på nettet

Selv om den store interessen for å lære japansk har fått mange institusjoner og firma til å organisere japanskkurs, kan du også lære det på nettet når du selv har tid, og vanligvis uten at du må betale så mye for det. Det finnes dusinvis av steder som tilbyr gratis japanskkurs på nettet og disse er en super måte å starte opplæringen på. En annen mulighet vil være å prøve noen ordleker, selv om de ikke vil være like nyttige som et komplett kurs. Likevel bør du prøve dem, for de kan hjelpe deg å huske ord lettere og forbedre ordforrådet over natten.

Sist men ikke minst, hvis du allerede har en basis å jobbe ut fra, kan du prøve å lese oversatte tekster og gjøre en sammenligning mellom de to versjonene for å oppdage nye ord, bestemme høflighetsformer og så videre. Etter en stund vil en kombinasjon av alle disse metodene gi deg et merkbart større ordforråd og du vil snart kunne imponere venner og bekjente med japanskkunnskapene dine.


Languages

Japansk, Norsk, mer

Undervisninger

Japansk-Norsk, mer


Articles about Japanese in other languages