Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


Hindi – historie og egenskaper

Når man regner ut fra antall mennesker som snakker språket, er hindi det tredje største språket i verden (etter engelsk og mandarin-kinesisk) med rundt regnet 600 millioner brukere verden over. Selv om hindi har flere hundre dialekter, ligner de fleste av dem på hverandre, i likhet med de største kinesiske dialektene. De fleste som snakker hindi bor i Sørøst-Asia, selv om hindi diasporaen også er ganske utbredt.

Fra et historisk perspektiv nedstammer det hindiske språket direkte fra sanskrit, og tilhører den Indo-Europeiske språkfamilien. Mange språk har gjennom tiden påvirket hindi, de viktigste påvirkningene kommer fra persisk, farsi, arabisk, portugisisk, tyrkisk og selvsagt engelsk, som brakte med seg en stor økning av ordforrådet. Alle disse har satt sitt preg på det hindi som snakkes i dag og de har tettet gapet mellom hindi og andre språk i området, som for eksempel urdu (det offisielle språket i Pakistan). Så dersom du planlegger å bli en Sør-Asiatisk polyglot, gjennom å lære urdu eller et annet språk eller en dialekt i dette geografiske området, så vil det være til stor hjelp for deg hvis du allerede kan hindi.

Fra et læringsperspektiv har hindi veldig interessante egenskaper. Hindi uttale er veldig lett, ettersom bokstavene alltid uttales nøyaktig som de skriver, ulikt de fleste vestlige språk. De fleste hindikurs starter med å si at det ikke er noen spesielle vansker med å lære hindi, kanskje med unntak av de litt strenge grammatiske reglene.

Lær hindi hjemmefra

Hvis du ikke har tid eller mulighet til å delta i et organisert hindikurs, så vurderer du antagelig å studere det selv, hjemmefra. Du har mange muligheter, fra å kjøpe kursbøker om hindi, ta noen gratis hindileksjoner på nettet, betale for videokonferanser med en hindi-lærer på nettet eller du kan spille ordleker, enten på nettet eller offline.

Hindi ordleker kan være veldig morsomme og de kan vise seg som en super læringsmetode. Ikke bare vil de hjelpe deg å øke ordforrådet og huske ord, men de kan også være et godt alternativ til de stressende, "alvorlige" leksjonene som finnes der ute. Likevel kan ordleker bare hjelpe deg et stykke på veien, og du vil trenge noen av de mer seriøse leksjonene i tillegg. Hvis du klarer å kombinere de to, og balansere læringsprosessen mellom slit og moro, er du på god vei til å bli en framtidig polyglot.

Til slutt, enten du ønsker å lære hindi for forretningsformål eller bare fordi du er fascinert av språket, så skal du vite at det ikke er så vanskelig som det kan virke i starten og at det er hundrevis av kilder du kan lære fra. Som med alle andre språk, sørg for at du trener jevnlig og at du bruker minst 3-4 timer per uke til å studere dette vakre språket.


Languages

Hindi, Norsk, mer

Undervisninger

Hindi-Norsk, mer


Articles about Hindi in other languages