Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


Fascinasjonen for Hellas og det greske språket

Historien, landskapet, kulturen og det greske folket har gjort oss fascinert av dette vakre landet. Det samme gjelder det greske språket, som en gang i tiden var det mest robuste "lingua franca" (det dominerende språket). I en lang tidsepoke, som startet med antikken, ble man bare anerkjent som en ekte polyglot dersom man snakket gresk til perfeksjon.

Sammenlignet med andre språk er ikke gresk like stort eller like utbredt, antall gresktalende kommer opp mot omtrent 11 millioner, de fleste av dem er de innfødte grekere og rundt 80 % av befolkningen på Kypros. Men selv om antallet mennesker som har gresk som morsmål ikke er stort i forhold til andre språk, så scorer det mange poeng på det kulturelle. Som språket til klassisk gresk filosofi og litteratur og, senere, brukt som språk i de kristne evangeliene og den tidlige kirken, har det hatt en stor påvirkning på hele den vestlige tankegangen.

Lær gresk med gratis greskleksjoner på nettet

Til tross for sin kulturelle betydning er ikke gresk særlig mye i bruk i organisert utdanning, så det beste er om du forsøker å lære det på egen hånd. For å lære språket bør du først prøve noen gratis greskleksjoner på nettet før du starter på et mer omfattende greskkurs eller kjøper lærebøker som kan koste en god del.

Mens vi snakker om tradisjonelle greskkurs, tidligere fokuserte de fleste av dem mest på å lære studentene grammatikken, og la mindre vekt andre aspekter ved det greske språket. Dette produserte generasjoner av såkalte polyglote som kunne hver eneste detalj om det greske språket, men som bare hadde gjennomsnittlige evner til å lese, skrive og snakke språket. På grunn av dette, i siste del av det 20.århundre, prøvde de fleste av disse kursene å inkludere ulike språkøvelser som studentene kunne bruke til å lære andre aspekter av det greske språket, som økt ordforråd, bedre staving og uttale.

Alternative metoder for å lære seg gresk

I tillegg til å ta gratis greskleksjoner på nettet eller abonnere på et av de mange greskkursene som finnes der ute, kan du prøve noen mer avslappende, alternative metoder for å lære dette vakre språket. Ordleker kan hjelpe deg å øke det greske ordforrådet ditt, og det å leke med ordene kan også være en avslappende pause mellom arbeidsomme økter. Selv om hovedformålet til disse spillene er å forbedre ordforrådet, vil du også få en bedre forståelse av gresk staving og muligens også en forbedring uttalen din.


Languages

Gresk, Norsk, mer

Undervisninger

Gresk-Norsk, mer


Articles about Greek in other languages