Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


Den frankofile verden

Fransk er et språk som nedstammer fra latinsk, dermed ligner de etniske lagene i språket andre romanske språk som spansk, italiensk, portugisisk, rumensk og så videre. Oppå dette latinske laget har fransk "lidd" under mange påvirkninger fra blant annet de innfødte kelterne, fra gaulene, flere andre germanske språk i tillegg til gammelgresk. Alle disse påvirkningene er lette å se i dag, enten i uttale, staving eller grammatikk, og de gir det franske språket en unik stilling blant de romanske språkene.

Uttykket "frankofil" henviser til hele den franske diasporaen, som er spredt over 40 land som har fransk som offisielt språk. I tillegg til i Frankrike snakkes språket i flere europeiske land som Belgia, Luxemburg og Sveits, i Nord-Amerika gjennom Canada, i tillegg til flere land i Afrika, som: Algerie, Elfenbenskysten, Tunisia, Marokko, Kongo, Niger, Senegal og flere andre land. I alle disse landene blir fransk enten benyttet som hovedspråk i det lokale utdanningssystemet, eller som et andre "offisielt" språk i tillegg til det opprinnelige språket i landet. Franskkurs er populære både i organiserte institusjoner og blant privatpersoner.

3 grunner til å lære fransk

1. Hvis morsmålet ditt har et romansk eller anglosaksisk opphav, er det veldig lett å lære seg fransk, ettersom det har de samme grammatiske reglene og strukturene som de nevnte språkene. Å huske ord vil være lett ettersom mange franske ord likner på sine engelske motstykker, så hvis du kan lese og forstå engelsk, vil det også være lett for deg når du skal øke ordforrådet ditt i fransk.

2. Hvis du ikke har tid eller penger til å starte på et av de mange franskkursene som settes opp over hele verden, kan du heller velge å ta gratis franskleksjoner på nettet. Internett tilbyr mange slike gratisleksjoner i ulike former fra quiztester som hjelper deg å huske ord, ordleker som hjelper deg å øke ordforrådet og forbedre stavingen din eller du kan velge de klassiske grammatikk-kursene.

3. Fransk er et av dagens 6 internasjonale språk, så det er veldig viktig å kunne det, eller i hvert fall forstå det, hvis du jobber innen et felt som har ordet "internasjonalt" i seg. Handel, diplomati, media og flere andre felt er sterkt påvirket av fransk, så det å ta noen gratis franskleksjoner på nettet kan få deg ut av mange kniper i tillegg til at du kan imponere menneskene du møter


Languages

Fransk, Norsk, mer

Undervisninger

Fransk-Norsk, mer


Articles about French in other languages