Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


Opprinnelsen og historien til det tsjekkiske språket

Det tsjekkiske språket danner, sammen med andre språk som polsk, slovakisk og serbisk den språkgruppen som kalles "vestslavisk". Men det tsjekkiske språket ble også sterkt påvirket av østlige og sørlige slaviske grupper, så på noen læringsområder ligner tsjekkisk på ukrainsk, russisk, bulgarsk, kroatisk eller makedonsk.

Andre språk som har satt sitt preg på tsjekkisk inkluderer latinsk, tysk eller gammelkirkelig slavisk, men også mindre språkgrupper som ble brakt til Tsjekkia med omreisende folk. Hvert av dem brakte med seg ord som utvidet ordforrådet, endringer av de originale grammatikkreglene og endringer i staving og uttalelse av ordene.

Finnes det en “enkel” metode for å lære seg tsjekkisk?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av flere ting. Hvis morsmålet ditt tilhører den slaviske språkgruppen eller du er en polyglot som allerede kan et slavisk språk, vil det være enkelt å lære seg tsjekkisk. Når du lærer tsjekkisk grammatikk eller setningsoppbygging, vil du ikke automatisk forstå det talte språket, derfor er det nødvendig å komplettere et tsjekkiskkurs med direkte samtaler eller lydopptak.

Hvis du aldri har hatt noen som helst kontakt med et slavisk språk før du begynner å lære tsjekkisk, kan du bare forstå det og forbedre ordforrådet, uttalen, stavingen og grammatikken gjennom trening. Trening, trening, trening… ingenting er bedre enn å snakke jevnlig med en som har tsjekkisk som morsmål. Du må fortsette å bruke de frasene du har lært deg, og selv om du har et begrenset antall fraser å benytte deg av i begynnelsen, må du prøve å bruke dem så ofte du kan helt til de kommer automatisk.

Gratis tsjekkiskleksjoner på nettet

Det er mange interessante, informative og morsomme sider som kan hjelpe deg å lære tsjekkisk. Du kan komplettere gratis tsjekkiskleksjoner på nettet med å spille morsomme ordleker som oppgaver, quiz, puslespill eller tester som vil hjelpe deg. Å bruke ordleker hjelper deg å huske ord på en enkel måte i tillegg til at det forbedrer stavingen din og, i noen tilfeller, uttalen din. Prøv å ikke fokusere spesielt på den tsjekkiske grammatikken, ettersom dette er en vanlig feil de fleste nybegynnere gjør. Selv om grammatikk er viktig når du lærer deg et nytt språk, er det vanskelig å benytte det du har lært i praksis uten at du har et stort ordforråd. La grammatikken bygge seg opp naturlig helt til reglene ikke lenger føles som regler, men kommer av seg selv.


Languages

Tsjekkisk, Norsk, mer

Undervisninger

Tsjekkisk-Norsk, mer


Articles about Czech in other languages