Kjapp start: Spill

What language do you learn?

What language do you speak?


En kort historieleksjon om det arabiske språket

Det arabiske språket snakkes av omtrent 220 millioner mennesker spredt i mer enn tjueto land, fra Irak til så langt sør som Somalia, Sudan eller på de Nord-Afrikanske strendene av Marokko. Arabisk er språket til Koranen (som er Islams hellige bok, et motstykke til den kristne bibelen om du vil) og regnes som et offisielt språk i muslimske land over hele verden. Historien til det arabiske språket startet i Saudi-Arabia i før-Islamsk tid, og derfra spredte det seg raskt til resten av Midt-Østen, Nord-Afrika og andre steder der det fortsatt snakkes i dag.

Språkeksperter har delt inn det arabiske språket i tre hovedgrupper. Disse er de følgende: klassisk eller Qur'ansk arabisk, formell eller standard arabisk, og snakket eller kollokviell arabisk. Av de tre er klassisk arabisk den formen av arabisk som finnes i koranen, derav kategoriens navn. Koransk arabisk blir bare brukt i religiøse institusjoner og noen ganger i utdannelse, men blir ikke snakket til vanlig. Formell arabisk på den andre siden er det offisielle språket til den arabiske verden og brukes i ikke-religiøs litteratur, institusjoner og så videre. Sist, kollokviell arabisk er "slang"-formen av språket, dette brukes av de fleste menneskene som daglige dialekt. Kollokviell arabisk varierer fra område til område, mer eller mindre på samme måte som dialektene til andre språk.

Lær arabisk

Du finner en mengde gratis arabiskleksjoner på nettet, ettersom fasinasjonen for dette språket har gjort mange i Vesten interessert i å studere og lære det. De fleste leksjonene starter med å lære deg grunnleggende setninger, hvordan du skal skrive, hvordan du skal telle og de har en gradvis introduksjon av arabisk grammatikk. Hvis starter helt fra bunnen og skal lære deg arabisk, så ikke fall for fristelsen til å ville lære for mye på en gang. Ta det langsomt, for det arabiske språket er ikke blant de letteste å lære. Fokuser på uttalen og de grunnleggende språkreglene først og deretter, hvis du syns du har kommet langt nok til å takle det, prøv det som kanskje er den morsomste biten med å lære arabisk; å lære å skrive.

Hvis du vil prøve et arabiskkurs, bør du komplettere det med å finne en arabisktalende person og be han hjelpe deg gjennom korte samtaler. Store arabiske samfunn finnes i nesten alle deler av verden, og ettersom arabisk er et av de offisielle språkene i FN, finnes det flere og flere polyglote mennesker som snakker språket feilfritt og som kan hjelpe deg.

Få et bedre ordforråd mens du har det moro

Teknikken for å forbedre ordforrådet gjennom morsomme spill som ordleker, puslespill, quiz og språkøvelser kan brukes til å lære de fleste språk og arabisk er intet unntak fra regelen. Å spille ordleker er en super metode for å huske ord og det gjør også hele læringsprosessen lettere. Men husk at for å forbedre ordforrådet ditt trengs det konstant trening, så sørg for at du får en gradvis økning i ordforrådet hver dag.


Languages

Arabisk, Norsk, mer

Undervisninger

Arabisk-Norsk, mer


Articles about Arabic in other languages