Mulai Secara Cepat: Bermain

What language do you learn?

What language do you speak?


Det nederlandske språket, fra opprinnelsen fram til i dag

Nederlandsk kan dateres så langt tilbake som til 500 etter Kristus, med "splittelsen" som skjedde i de germanske stammespråkene. Det som i dag er kjent som "gammelt nederlandsk" er en periode på rundt 600 år mellom år 500 og år 1200. Det gamle nederlandske språket var fortsatt nytt og lignet de andre vestgermanske stammespråkene, spesielt i begynnelsen. Etter dette fulgte en periode kjent som "middelnederlandsk", som varte fra rundt 1200 til 1500. Dette anses som er bufferperiode for det nederlandske språket, ettersom det var i disse 300 årene overgangen mellom gammelt nederlandsk og moderne nederlandsk, som brukes i dag, foregikk.

Moderne nederlandsk er sterkt påvirket av flere andre språk som tysk, fransk og engelsk. Gresk og latinsk har også gitt en god del lånord til det nederlandske språket, som forresten er et av de rikeste språkene i verden, med nesten 350.000 ord.

Lær nederlandsk på den enkle måten

Glem de gamle nederlandskkursene som tar deg gjennom leksjonene uten å gi deg noen eksempler for å styrke det du har lært eller øke ordforrådet. Dagens språkkurs benytter interaktive og naturlige metoder (i stedet for å føles påtvunget) for å lære nye regler, ord og uttrykk. De fleste gratis nederlandskleksjoner du finner på nettet vil faktisk være basert på disse to prinsippene.

Å lære nederlandsk regnes for å være omtrent like vanskelig som å lære tysk, ikke overraskende, ettersom de to språkene har noen felles røtter gjennom historien. Så hvis du allerede kan tysk, for eksempel, vil de samme læringsprinsippene også gjelde når du skal lære deg nederlandsk.

Det viktigste du må gjøre når du begynner å lære nederlandsk er å øke ordforrådet. Det er viktig å gjenkjenne ord og fraser før du begynner å studere nederlandsk grammatikk eller noe annet. For å huske ord raskere og mer effektivt, kan du prøve å spille noen ordleker. Disse spillene vil raskt gi deg større ordforråd og hjelper deg ikke bare å huske ord, men de vil hjelpe deg å huske dem på en effektiv, varig måte.

Innse problemene ved å lære nederlandsk

For mange er det ikke så vanskelig å lære seg å lese og skrive nederlandsk, men å snakke det er nesten umulig. Uttalen av ordene er noen ganger helt annerledes enn skrivemåten og intonasjonen varierer også sterkt. Hvis du aldri har hørt en innfødt nederlender snakke, vil jeg gi deg et eksempel på hva Tom Meyer, en nederlandsk radiokommentator sa om sitt eget språk: " Nederlandsk er ikke et språk; det er en sykdom i halsen".Articles about Dutch in other languages