Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


Wortels en takken van de Oekraïense taal

Slavische talen worden gewoonlijk in drie groepen opgesplit door de taalkundigen, dit afhankelijk van de geografische positie: Westers en Zuid en Oost Slavisch. Ondanks dat ze dezelfde basis hebben en verschillende taalkundige gelijkenissen zijn er ook een aantal makkelijk te vinden verschillen tussen deze drie groepen. Het moet ook gemeld worden dat onafhankelijk van welke groep hun taal onder valt, Slavische sprekers elkaar meestal kunnen verstaan zonder dat er een tolk nodig is. Daardoor zal u als u een Slavische taal heeft geleerd heel makkelijk andere leren en zo heel snel een echte polyglot worden. Dat is waarom het leren van de Oekraïense taal ook belangrijk is als u van plan bent een andere taal uit een andere Oost Slavische groep wilt leren, zoals Russisch of Wit-Russisch.

Statistieken en eigenschappen van de Oekraïense taal

Het nummer van Oekraïense sprekers is ongeveer 51 miljoen waarvan er zich 90% in Oekraïne bevind. De andere 10% bevindt zich in de Oekraïense Diaspora, die verspreid is over verschillende landen over de wereld, zoals Argentinië, Wit-Rusland, Brazilië, Canada, Hongarije, Letland,Polen, Roemenie, Rusland en de Verenigde Staten.

Vanuit een structureel oogpunt, lijkt Oekraïens het meest op Russisch van alle andere Slavische talen. Dit is natuurlijk ook een effect van de Russische over de Oekraïne en aak door de invloed van de Russische handel en migratie in het gebied. De meeste taalkundigen zijn het erover eens dat als u Russisch of Oekraïens kan, het maar een paar maanden en een stevige cursus duurt voordat u de andere kent. Daarom kan het zelfs als verspilling beschouwd worden als u de andere taal niet leert terwijl u er al één kan.

Oekraïens leren

Als u besloten heeft om zelf te beginnen met het leren van Oekraïens, vanuit uw warme huis, in plaats van het nemen van een georganiseerde “Leer Oekraïens” cursus of iets soortgelijks, zijn er verschillende methoden tot uw beschikking die nuttig kunnen zijn. Als eerste moet u eraan denken dat het internet uw vriend is en dat u makkelijk gratis Oekraïense lessen online kan vinden, waarvan sommige erg nuttig kunnen zijn terwijl andere nutteloos zijn. Begin niet aan een cursus voordat u zeker weet dat het precies is wat u wilt en u misschien zelfs heeft gekeken wat andere erover zeggen.

Uw tweede mogelijkheid is om te beginnen met leren via wat vocabulaire spellen. Vocabulaire spellen zijn een goede keuze zijn voor nieuwkomers bij de Oekraïense taal die nog geen basis set van bekende woorden hebben en een basis willen hebben om hun vocabulaire op te verbeteren. Deze spellen zullen u helpen om makkelijker woorden te leren en sommige van hen kunnen u helpen met spelling en zelfs uitspraak, zodat u meerdere vliegen in één klap slaat.Articles about Ukrainian in other languages