Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


Historische feiten over de Turkse taal

Omdat het één van de grootste Europese en Internationale machten was tijdens de Middel Eeuwen verspreidde het Ottomaanse Rijk, de voorouder van het tegenwoordige Turkije door veroveringen en invloed door zwaard en woord. Hoewel het zwaard gedeelte een stuk meer gebruikt werd, is het gebruik van de Turkse taal in het beïnvloeden en de assimilatie van nieuwe gebieden niet te ontkennen, aangezien handel, internationale bezigheden en andere soortgelijke dingen allemaal in het Turks werden gedaan in Zuidoost Europa rond die tijd.

Vanuit een etnisch oogpunt, is Turks een Turkse taal (grote verassing, hé) die zich ontwikkelde in het Midden Oosten en zich helmaal naar Oost Europa verspreidde. Vanuit een wijder oogpunt, valt Turks onder de Oeral-Altaïsche familie van talen, waar ook talen onder vallen zoals Hongaars of Fins.

Tegenwoordig wordt Turks wereldwijd nog maar door ongeveer 70 miljoen mensen. Andere landen die grote Turks sprekende gemeenschappen hebben zijn Denemarken, Duitsland,Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Iran, Irak, Israel en Frankrijk.

Moeite met het leren van Turks

Onafhankelijk uit welke cultuur u komt en welke talen u al kent, vindt u Turks waarschijnlijk een lastige taal om te leren. Dit wil niet zeggen dat u het niet kan doen als u niet ambitieus genoeg bent, maar het leerproces is waarschijnlijk niet zo soepel als bij “makkelijkere” talen zoals Spaans, Frans, Engels enzovoort.

Ten eerste, is het Turkse schrift vrij moeilijk om te begrijpen. In het begin van de 20tse eeuw, gebruikte men voor het Turkse schrijven het Perzisch-Arabische schrift , wat later gewijzigd werd naar het Latijnse schrift. Dit kan nog steeds af en toe verwarring veroorzaken, hoewel het oude Arabische schrift zelden gebruikt wordt (sommigen denken dat het uitgestorven is).

De meeste “Leer Turks” cursussen zullen zich concentreren op andere delen dan het schrijven, de meest voorkomende startpunten zijn het vergroten van het vocabulaire en inzicht geven in de grammatica regels van de Turkse taal. Vanuit een grammaticaal oogpunt, is Turks vrij normaal de regels kunnen makkelijk begrepen worden.

Maar voordat u woorden kan spellen of uitspreken, moet u eerst weten wat ze betekenen. Dat is waarom u eerst uw vocabulaire moet verbeteren en woorden leren. Dit kan op meerdere manieren gedaan worden. De eerste zou zijn om wat gratis Turkse lessen online, wat natuurlijk de basis van u vocabulaire verbeterd als u verder komt in de cursus. Uw tweede optie kan zijn om een vertaalde tekst te gebruiken om nieuwe woorden te vinden en te leren. Als laatst, als u een ontspannende, leuke aanpak wilt kan u een paar vocabulaire spellen zoals puzzels of quizzen. Het kan zijn dat het niet de meest effectieve leermethode is, maar ze combineren het nuttige met het aangename, vandaar dat dit een geweldige manier is om Turks te leren.


Languages

Turks, Nederlands, more


Articles about Turkish in other languages