Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


De wortels van de Spaanse taal

Taalkundige zien het noordelijke deel van de Iberische Schiereiland, rond de Burgos en La Rioja gebieden als de geboorte plaats van de Spaanse taal. Rond die tijd was het Schiereiland onder Romeinse invloed, daardoor was Latijn die taal die daar gesproken werd voor de handel. Door het nemen van deze nieuwe taal en het aan te passen met hun eigen specifieke taaleigenschappen, de lokale bevolking verspreidde het over het hele Schiereiland, waardoor het uiteindelijk de officiële taal voor de overheid en de handel werd in dat gebied.

Omdat het van oorsprong een Romaanse taal is, houdt Spaans de basis regels en structuur daarvan. Maar de lokale Iberische invloed, net als andere nomadische invloeden in de omgeving hebben ruimte gemaakt voor een groot, specifieke vergroting van het vocabulaire. Daaruit werd de Spaanse taal gevormd die snel de geschiedenis in als één van de meest verspreidde en gebruikte talen op de aarde.

De modern Spaanse taal

Tijdens de kolonisatie era, was Spanje een wereld macht en was één van de meest machtige naties op het water, met een enorme vloot en een groot netwerk van commerciële routes om de winst terug te brengen. Dit hielp met het verspreidden van de Spaanse taal, als kolonisten, goudzoekers en onderzoekers in de nieuw gevonden landen. Het effect hiervan is vandaag de dag nog zichtbaar, de meeste landen in Zuid en Centraal Amerika hebben Spaans als de officiële taal.

Tips voor het leren Spaans

Omdat het één van de meest gesproken talen van deze tijd is, die door meer als 450 miljoen mensen over de hele wereld verspreid gesproken wordt, wordt Spaans leren een leuke bezigheid en is het zelfs nodig voor meer en meer mensen. Als u geen kans hebt gehad om de taal te leren in school, kan u het altijd zelf leren met een “leer Spaans” cursus of boek. Natuurlijk zijn deze cursussen gewoonlijk vrij duur en volgens een vast schema waar u zich misschien niet aan kan houden. Als dit het geval is kan u misschien beter een website zoeken die gratis Spaanse lessen online aanbied. Deze websites bieden veel inhoud dat bruikbaar kan zijn op uw vocabulaire te verbeteren en om woorden te leren in de Spaanse taal.

Nu we het toch hebben over het verbeteren van vocabulaire, een goede manier om dit te doen is door het spelen van vocabulaire spellen. Sommige websites bieden zulke vocabulaire spellen gratis aan en ze kunnen een heel leuke en makkelijke manier zijn om Spaans te leren. Als al het andere faalt en u schijnt geen woorden te kunnen leren of uw vocabulaire te verbeteren met één van de bovenstaande methoden, kan u altijd proberen om Spaanse televisie te kijken, vooral als u soap opera’s leuk vindt. Het leren door de media is een geweldige manier om te beginnen, en u zal een verbetering in vocabulaire bemerken, zelfs al na een paar weken.Articles about Spanish in other languages