Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


De Russische Taal

Van alle Slavische talen, is Russisch verreweg het meest verspreid en gesproken ook is het de taal die het meest van de Euraziatische regio bedekt. Russisch wordt gerekend tot één van de Oost Slavische talen, samen met Oekraïense of Wit-Russisch en deelt een groot gedeelte van de structuur met deze talen. Maar Russisch heeft zijn eigen eigenschappen en unieke onderdelen en het is beïnvloed door andere taal trends.

De Russische taal is niet alleen belangrijk door het aantal sprekers (rond de 250 miljoen mensen) maar ook door de economische en politieke macht van Rusland. Deze factoren zorgen ervoor dat Russisch één van de officiële talen is die door de Verenigde Naties wordt gebruikt, maar ook in de handel of international zaken.

Omdat het door zoveel mensen wordt gesproken over zo’n wijd versprijd gebied zijn er door de jaren heen meerdere Russische dialecten ontstaan. Taalkundigen kunnen meerdere van zulke dialecten aanwijzen, maar ze zijn onderverdeelt in drie hoofdgroepen die, Noord Russisch, Centraal Russisch en Zuid Russisch heten.

Russisch Leren – Waarom en Hoe?

Het “waarom” gedeelte is makkelijk te beantwoorden. Als eerste is Rusland een fascinerend land met een fascinerende cultuur en erover horen fascineert mensen. Omdat het tegenwoordig een internationale macht is, kan het kennen van Russisch uw carrière helpen aangezien er steeds meer en meer handel wordt gedreven tussen Rusland en de rest van de wereld, iets wat een aantal jaar geleden als onmogelijk werd gezien. Als u zo’n moeilijke fascinerende taal beheerst is er niets wat u kan tegenhouden om een echte polyglot te worden.

Een geweldige manier om te beginnen met Russisch te leren is met de hulp van het internet. Dit is heel handig, vooral als u het geld of de tijd niet hebt om een lokale “Leer Russisch” cursus te beginnen. Op het internet daarentegen kan u op uw eigen tempo leren en tijd leren. U kan uw eigen baas (naja…leraar) zijn. Er zijn heel veel gratis Russische lessen online , alles wat u hoeft te doen is een geschikte uitzoeken en het nauwgezet volgen.

Als u moeite heeft met het verbeteren van uw vocabulaire , wilt u misschien wat Russische vocabulaire spellen proberen. Deze spellen zullen u helpen om efficiënter woorden te leren en geven u een stevige vergroting van uw vocabulaire. Deze spellen zijn ook ontspannend en leuk, wat in uw voordeel is aangezien we alles beter herinneren wat we leren terwijl we plezier hebben.Articles about Russian in other languages