Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


Geschiedenis van de Roemeense Taal

Aan het begin van het Christendom, was het land dat nu Roemenië is bezet door nederzettingen van Geto-Daciërs, een Indo-Europese familie van stammen. Met de Latijnse uitbreiding vanuit Centraal Europa en de Griekse invloeden vanuit het Zuiden, kwamen de Geto-Daciërs in contact met de twee grote beschavingen door handel en natuurlijk oorlogen. Romeinse teksten zeggen dat geto-dacische handelaren rond de Donau polyglotten waren, dat ze verschillende lokale dialecten konden en Latijn en oud Grieks. Het komt uit deze combinatie van culturen dat de Roemeense mensen en taal geboren werd, hoewel in de huidige taal Latijn het hoofdingrediënt is.

Eigenlijk, zijn van het oud Geto-Dasische dialect nog maar 100 woorden over, de andere zijn of opgenomen door de Latijnse taal of gewoon vervangen. De Griekse invloed kan vooral gezien worden in het onderste deel van Roemeens en het is niet groot, maar wel noemenswaardig. Tegelijkertijd, kunnen andere nomadische invloeden gezien worden in de Roemeense taal, waarvan de meeste toegeschreven worden aan de Goten.

Roemeens leren

Het leren van Roemeens is net zo makkelijk (of moeilijk) als het leren van een andere op Latijn gebaseerde taal zoals Italiaans, Frans of Spaans. Als u één van deze talen al kent is Roemeens waarschijnlijk een eitje, aangezien ze verschillende woorden, grammatica structuren en uitspraak regels delen.

Hoewel u ze niet in zo’n overvloed zal vind als voor Engels, Italiaans, Frans of sommige andere talen, kunnen er “Leer Roemeens” cursussen en boeken gedownload worden van het internet, of gekocht worden in lokale bibliotheken als u het zelf wilt leren. Een andere geweldige bron van leermaterialen kan gevonden worden op de vele sites die gratis Roemeense lessen online aanbieden.

En als deze niet genoeg zijn voor u kan u ook proberen om uw spelling en vocabulaire te verbeteren door één van de vele Roemeense vocabulaire spellen die online gevonden kunnen worden. Deze vocabulaire spellen helpen u om woorden te leren en uw spelling en spraak te verbeteren. Hoewel u niet gewoon zelf Roemeens kan leren door simpele vocabulaire spellen, zijn zee en geweldige aanvulling voor lessen Roemeens online of “Hoe Leer ik Roemeens” cursussen die u kan volgen.

Vanuit een grammaticaal oogpunt, heeft Roemeens dezelfde regels al Italiaans (beide talen worden beschouwd als directe afstammelingen van Latijn). Roemeense naamwoorden worden bijvoorbeeld beïnvloed door het geslacht (vrouwelijk, mannelijk en onzijdig), geval (nominatief/accusatief, datief/genitief en vocatief) en hoeveelheid (enkelvoud en meervoud). De bijvoeglijk naamwoorden en voornamen woorden, komen overeen met het zelfstandig naamwoord waar ze naar verwijzen.Articles about Romanian in other languages