Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


Een kijkje in de geschiedenis van de Portugese taal

Aan de wortels is Portugees een Latijnse taal, met verschillende lagen van nomadische invloeden en van de inwoners van Iberisch Schiereiland. Van alle andere Latijnse talen, lijkt het Portugees het meest op Spaans, aangezien de twee talen opgegroeid zijn uit gelijksoortige culturen en ze bijna dezelfde invloeden hebben gehad door de jaren heen. Eigenlijk kan een Portugees makkelijk begrijpen wat een Spanjaard zegt en andersom, hoewel er wat duidelijke verschillen zijn tussen de twee talen, vooral in uitspraak van woorden, spelling enzovoorts.

De overeenkomsten tussen Portugees en Spaans houden hier niet op. Beide talen hadden hun Gouden Eeuw tijdens de kolonisatie era, waar ontdekkingsreizigers uit beide landen de nieuwe landen van Zuid Amerika gingen verkennen en daar grote gemeenschappen stichten. De Spanjaarden koloniseerden gebieden die vandaag de dag deel uitmaken van Argentinië en Mexico, en de Portugese kolonisten kwamen in het huidige Brazilië aan land. Daarom is Portugees nog steeds de officiële taal van Brazilië, waardoor de taal nog steeds de titel heeft van tweede grootste Latijnse taal in de wereld, met ongeveer 180 miljoen sprekers in Portugal, Brazilië en andere kleinere gebieden.

Karakteristieken van de Portugese Taal

Vaak wordt Portugees gezien als een “melodische” taal, omdat het een beetje vreemde uitspraak van woorden en geluiden heeft. Net als met andere Latijnse talen is het Portugees minder bot als bijvoorbeeld, Germaanse talen en lijken de grammatica regels erg op wat u hebt geleerd bij Spaans, Frans of Italiaans. De meeste “Leer Portugees” cursussen en boeken zullen het feit benadrukken dat de taal analytisch is, omdat ze geen verbuigingen gebruiken, en tegelijkertijd dynamisch en zacht is gebleven. Het vocabulaire, de grammatica en de orthografie zijn makkelijk te begrijpen zelfs als u niet bekend bent met een andere Latijnse taal.

Eigenlijk is één van de grootste voordelen van het leren van Portugees dat u daardoor makkelijker andere Latijnse talen kan leren. Als u Portugees kan, is er niets wat u tegenhoudt om een echt polyglot te worden, u kan dan makkelijk Spaans, Frans, Italiaans, Roemeens of een andere taal met Latijnse wortels leren.

Dus waar begin ik?

Zoals met de meeste talen, is het eerste doel met het beginnen van Portugees het verbeteren van uw vocabulaire. Zoek wat vertaalde teksten en probeer beide versies te lezen. Probeer de overeenkomsten te vinden en gebruik een woordenboek als u niet zeker bent hoe een woord vertaald is. Begin niet zomaar met een tekst op het internet, omdat die vaak te moeilijk zijn. Er zijn verschillende gratis Portugese lessen online die bieden zulke teksten aan voor nieuwkomers, dus dat kan een mogelijk beginpunt zijn voor u.

Als u bij een punt gekomen bent waar u een tekst kan lezen en het grootste gedeelte begrijpt, kan u aan moeilijkere dingen beginnen zoals grammatica, orthografie, uitspraak enzovoorts. Hoewel u uw woordenschat niet moet vergeten. Hoewel ere en natuurlijke vergroting van vocabulaire plaats vindt tijdens het leerproces, kan u het altijd afdwingen door veel in die taal te lezen of door wat leuke en ontspannende vocabulaire spellen te spelen die u kunnen helpen met het leren van woorden en zinnen.Articles about Portuguese in other languages