Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


De wortel van beschaving

Het Romeinse Rijk wordt door veel geschiedkundigen gezien als de geboorteplaats voor de modern beschaving en een van de waardevolste ingrediënten van de Europese cultuur. Zoals met de meeste hegemonieën, kon het Romeinse Rijk alleen overleven en bloeien door de reikwijdte te vergroten en nieuwe plaatsen te beschaven, een proces wat vaar Romeinizeren wordt genoemd. Deze Romeinisatie werd gedaan met de hulp van de Latijnse taal, die rondt die tijd gebruikt werd in de handel, internationale gebeurtenissen en zo voort.

Hoewel het ontstond in de heuvels rond Rome, verspreide de Latijnse taal snel door de stadstaten in de buurt en werd het eventueel de officiële taal van de omgeving. Op het hoogtepunt, strekte het Romeinse zich uit van het Midden Oosten helemaal tot het Iberische schiereiland en in ieder geval in het gedeelte in het westen was de taal zo goed gevestigd dat de wortels bleven zelf nadat het Rijk viel, zodat er nieuwe talen met Latijn als basis kwamen.

Het gebruik van Latijn als officiële taal door de Katholieke Kerk later was ook beslissend in het vergroten van de rol in Europa en heeft ervoor gezorgd dat de taal bleef bestaan zelf nadat het Rijk dat het sprak onderging. Er was een tijd dat iemand niet als een echte polyglot werd gezien tenzij hij ook Latijn beheerste.

Hoewel de Latijnse taal tegenwoordig beschouwd wordt als een uitgestorven taal, aangezien het aantal mensen dat het vloeiend spreek erg laag is (er zijn ook geen mensen die het als moedertaal hebben), het heeft wel een grote invloed gehad op talen die nog steeds gebruikt worden. Ook wordt de Latijnse taal vooral gebruikt in bepaalde werkvelden zoals wetenschap, de academische wereld en het rechtssysteem.

Latijn Leren

Het leren van Latijn is een tweesnijdend zwaard wat het gemak waarmee u het kan oefenen betreft. Aan de positieve kant,zijn de regels van de Latijnse taal heel gestructureerd en zeer makkelijk om te volgen en te begrijpen. Elke “Leer Latijn” cursus zal beginnen met dit te melden. Maar, het gemak waarmee het te leren is wordt geminderd door het gebrek aan goede leraren. Aan gezien het geen gesproken taal meer is en er geen mensen meer zijn die het als moedertaal hebben , wordt het leren van Latijn gelaten in de handen van mensen die het veel bestudeerd hebben maar de taal nog steeds niet kunnen beoordelen als dat iemand die het als moedertaal heeft zou kunnen.

Een alternatief wat u zou kunnen proberen is om wat gratis Latijn lessen online te volgen. Hoewel het leren via Internet niet te vergelijken is met het leren van een leraar of in een klas, is het nog steeds een geweldige manier om een leerproces te beginnen. Zodra u de hoofdregels van de grammatica begrijpt en een aantal zinnen heeft geleerd is het tijd om uw vocabulaire te verbeteren. Dit kan gedaan worden door het lezen van veel teksten in het Latijn (dat hoeft nu niet meer zo te zijn) of het spelen van vocabulaire spellen zoals puzzels, quizzen en zo voort. Deze helpen u om sneller woorden te leren en zorgen voor een belangrijke verbetering in vocabulaire.Articles about Latin in other languages