Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


Taal van de Rijzende Zon

De Japanse culture is heel fascinerend voor de rest van de wereld omdat het mooi en uniek is maar ook door de economische macht van het land. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen Japans willen leren, om zakelijke redenen, om carrière te maken of gewoon uit nieuwsgierigheid in Japan en de taal. En laten we eerlijk zijn; het klinkt een stuk beter om tegen je vrienden en familie te kunnen zeggen dat je Japans praat dan bijvoorbeeld, Frans of Spaans, wat gebruikelijkere talen zijn. Als u het voor elkaar krijgt om Japans te leren (wat om eerlijk te zijn niet makkelijk is) dan zullen de andere talen een eitje lijken en wordt u al snel gezien als een polyglot.

Problemen bij het leren van Japans

Vanuit het oogpunt van iemand uit het Westen, is het leren van Japans vrij lastig door de regels die de taal stelt op het gebied van grammatica, beleefdheidsregels, schrijven (het gebruik maken van een combinatie van drie schrijftalen– Kanji, Hiragana en Katakana) en zo voorts. Deze regels zijn niet per se zo moeilijk, maar het is voor ons lastig om het systeem dat we normaal gebruiken aan de kant te leggen en het te vervangen met iets heel anders.

Iets anders wat een probleem kan zijn tijdens het leren van Japans is dat de taal een agglutinerende taal is. Wat betekend dat het een “synthetische” taal is waar elke affix een deel van de betekenis vertegenwoordigd in plaats van een verandering in de wortel van het woord. Dit concept is lastig te begrijpen, of in ieder geval totdat u eraan gewend raakt. De meeste “Leer Japans” cursussen proberen het maken van vergelijkingen tussen Japans en andere Westerse talen te vermijden, omdat dit eerder slecht als goed voor het leerproces is.

Leer Japans Online

Hoewel de recente gekte voor het leren van Japans heeft gezorgd voor veel instituten en bedrijven die georganiseerde Japanse cursussen geven, kan u het ook online leren, op uw gemak en meestal zonder al te veel geld uit te geven. Er zijn veel bedrijven die gratis Japanse lessen online aanbieden, en deze zijn een geweldige manier om te beginnen met leren. Een andere optie zou kunnen zijn om wat vocabulaire spellen uit te proberen, ondanks het feit dat ze niet zo nuttig zijn als een volledige cursus. Kan u ze nog steeds proberen aangezien u dan gemakkelijker woorden kan leren en uw vocabulaire kan verbeteren.

Als laatst, als u al een basis heeft om meet e werken, kan u proberen om vertaalde teksten te lezen met het origineel ernaast en dan te kijken naar de gelijkenis ertussen om nieuwe woorden te leren, beleefdheidsvormen te bepalen enzovoorts. Na een tijdje van het combineren van al deze methoden zal u een merkbare verbetering in vocabulaire hebben doorgaan en zal u uw vrienden verbaast laten staan met uw Japanse taalvaardigheden.Articles about Japanese in other languages