Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


Hindi – geschiedenis en eigenschappen

Als u telt vanuit het aantal sprekers is Hindi de derde taal van de wereld (naast Engels en Mandarijn Chinees) met ongeveer 600 miljoen sprekers wereldwijd. Hoewel Hindi honderden dialecten heeft, lijken de meeste op elkaar, net als Chinese dialecten. De meeste Hindi sprekers bevinden zich in de Hindi Zuidoost Azië, hoewel e rook aardig wat in de Hindi Diaspora zitten.

Vanuit een geschiedkundig oogpunt, is Hindi een directe afstammeling van Sanskriet en is het een onderdeel van de Indo-Europese taal familie. Er zijn verschillende taal invloeden geweest door de eeuwen op de Hindi taal, de belangrijkste komen uit het Perzisch, Arabisch, Portugees, Turks en natuurlijk, Engels, wat voor een enorme vergroting van het vocabulaire heeft gezorgd. Ze hebben allemaal een invloed gehad om Hindi de taal te maken die tegenwoordig wordt gesproken en ze hebben geholpen om de gelijkenis tussen Hindi en andere talen in de omgeving zoals Urdu aan te scherpen (officiële taal van Pakistan) bijvoorbeeld. Dus als van plan bent op een Zuid Azië polyglot te worden, is het leren van Urdu of een andere taal of dialect in die omgeving een stuk makkelijker als u al Hindi kan.

Vanuit een leer perspectief heeft Hindi zeer interessante eigenschappen. De uitspraak van Hindi is vrij makkelijk aangezien de letters op precies dezelfde manier uitgesproken als dat het geschreven wordt, niet zoals het is bij de meeste westerse talen. De meeste “Leer Hindi” cursussen beginnen met te melden dat er niet echt moeilijkheden zijn in het leren van taal behalve misschien de enigszins strenge grammatica regels.

Leer Hindi thuis

Als u niet de tijd of mogelijkheid heeft om deel te nemen aan een lokale “Leer Hindi” cursus, denkt u er waarschijnlijk over om het zelf thuis te doen. Hiervoor heeft u verschillende opties, het kopen van een Hindi taal cursus boek, gratis Hindi lessen online zoeken, betalen voor een video conferentie met een Hindi leraar of zelfs door het spelen van vocabulaire spellen, online of offline.

Hindi vocabulaire spellen kunnen erg leuk zijn en ze kunnen een goede leermethode zijn. Niet alleen zal het u helpen om uw vocabulaire te verbeteren en woorden te herinneren, maar ze kunnen ook een geweldig alternatief zijn tegenover de “serieuze” lessen die er zijn. Maar vocabulaire spellen kunnen niet alles doen en er zijn ook wat van deze serieuze lessen nodig. Als u de twee kan combineren en het leer proces weet te balanceren tussen moeilijk en lol, bent u op de weg om een polyglot te worden.

Of u nu probeert om Hindi te leren voor zaken of gewoon omdat u het fascinerend vind, ga er dan van uit dat het niet zo moeilijk is als dat het eerst lijkt en dat honderden bronnen zijn waar u van kan leren. Net zoals met alle andere talen moet u blijven oefenen en ten minste 3-4 uur per week aan deze prachtige taal.


Languages

Hindi, Nederlands, more


Articles about Hindi in other languages