Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


Geschiedenis van de Hebreeuwse taal

Hebreeuws is één van de oudste talen van de wereld en één van de weinige die de kalmte en structuur grotendeels heeft kunnen bewaren, aangezien het vandaag de dag bijna hetzelfde gesproken en geschreven wordt als 2000 jaar terug. Bijvoorbeeld, de stijl en structuur van de Hebreeuwse taal die tegenwoordig in de meeste boeken, kranten en tijdschriften wordt gebruikt in Israel is bijna gelijk aan die in de Bijbel. Een vreemd feit in de geschiedenis van de Hebreeuwse taal is dat het niet meer gesproken werd sinds bijna 1700 jaar geleden, waarna het herboren werd als moderne taal rond de 19e eeuw. Tegenwoordig is Hebreeuws de officiële taal van Israel en wordt het gesproken in de grote Joodse Diaspora.

De terugkomst van Hebreeuws als gesproken taal in de 19e eeuw wordt vaak toegeschreven aan de naam Eliezer ben Yehudah. Eliezer was een vooruitstrevende taalkundige en polyglot die zijn hele leven heeft gewijd aan de herrijzenis van de taal van zijn voorouders, het aanpassen aan de wetten en regels van de moderne samenleving samen met het toestaan van een grote vergroting van het vocabulaire door buitenlandse woorden. Na Eliezer’s inspanningen, werd Hebreeuws geleidelijk aan gebruikt in de Joodse dorpen rond Palestina en toen de Staat van Israel in 1948 werd gesticht werd het de officiële taal.

Tips en trucks voor het leren van Hebreeuws

Één van de snelste manieren om Hebreeuws te leren is via het internet, daar kan u veel gratis Hebreeuwse lessen online vinden om mee te beginnen. Als dit niets voor u is van u altijd een lokale “Leer Hebreeuws” cursus volgen, of het gewoon gaan leren van een studieboek. Maar deze methodes moeten alleen gezien worden als een startpunt om de basis te leggen en om uw vocabulaire te verbeteren. Directe communicatie is altijd een geweldige leraar dus als u een Hebreeuwse gesprekspartner kan vinden om u te helpen, of zelfs een video conferentie met een online leraar (deze kunnen vrij prijzig zijn) is dit een ideale manier voor u om te leren.

De grammatica van de Hebreeuwse taal wordt gezien als makkelijk door de meeste studenten, maar het grote probleem is de spelling en uitspraak van woorden. Deze kunnen verbeterd worden door verschillende van de bovenstaande methoden, maar als u dit te saai of intensief vindt kan u ook een paar Hebreeuwse vocabulaire spellen uitproberen, deze kan u vinden in boeken of op het internet. Deze spellen verbeteren uw spelling en uitspraak en ze zullen u ook helpen om makkelijker woorden te leren.

Deze tips gelden niet ALLEEN voor het Hebreeuws, ze kunnen ook gebruikt worden bij het leren van verschillende andere talen. Denk eraan dat uw leervaardigheden proportioneel groeien met taal vaardigheden, dus hoe meer u leert van een taal hoe beter u wordt in het leren van een andere taal in de toekomst. Als dit gebeur is het slechts een kwestie van tijd en ambitie om een echte polyglot te worden.Articles about Hebrew in other languages