Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


De fascinatie voor Griekenland en de Griekse taal

De geschiedenis, cultuur, mensen en het landschap van Griekenland dragen allemaal hun steentje bij aan onze fascinatie met dit prachtige land. Hetzelfde geld voor de Griekse taal, wat eens één van de taaiste „lingua francas” (wereldtaal) was. Voor een lange periode startend in de oudheid, was een echte polyglot dat alleen als hij perfect Grieks kon.

Vergeleken met andere talen word Grieks niet zoveel gesproken, het wordt ongeveer door 11 miljoen gesproken, waarvan de meeste om Griekenland wonen en ongeveer 80% van de inwoners van Cyprus. Ondanks dat het door relatief weinig mensen wordt gesproken, maar het veel goed in de cultuur. Aangezien het de taal is van klassiek Griekse filosofie en literatuur, en dat later het de taal was van het Christelijke Evangelie en de beginnende kerk heeft het veel invloed gehad op het Westen.

Grieks leren met gratis Griekse lessen online

Ondanks de belangrijke rol in de cultuur is Grieks niet veel verspreid onder georganiseerde educatie centra, dus u kan het beste proberen zelf te leren. Hiervoor kan het handig zijn om een paar gratis Griekse lessen online te volgens voordat u begint aan de moeilijkere „Leer Grieks” cursussen of boeken waar u aardig wat geld aan kwijt kan zijn.

Nu we het toch hebben over de standaard „Leer Grieks” cursus, in het verleden concentreerden de meeste zich erg op het leren van de grammatica regels aan de leerlingen, waarbij ze andere delen van de Griekse taal negeerden. Dit zorgde voor een generatie van zogenaamde polyglotten die elk detail van de Griekse taal kenden, maar bij wie het lezen en schrijven maar een klein beetje boven gemiddeld waren. Daarom werd in het laatste deel van de 20ste eeuw geprobeerd om de studenten gevarieerde oefeningen te geven, waarbij ook aandacht werd besteed aan aspecten van de Griekse taal zoals het verbeteren van vocabulaire, spelling en uitspraak.

Alternatieve manieren om Grieks te leren

Naast het nemen van gratis Griekse lessen online of u in te schrijven voor één van de vele „Leer Grieks” cursussen die er zijn, kan u op een ontspannende alternatieve manier deze prachtige taal leren. Vocabulaire spellen kunnen heel goed zijn voor uw Griekse woordenschat en ze spelen kan ontspanning geven tussen twee werksessie. Hoewel het hoofddoel ervan het verbeteren van vocabulaire is, is het ook mogelijk dat uw spelling en uitspraak beter worden.Articles about Greek in other languages