Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


De Francofone Wereld


Frans is een taal die afstamt van het Latijn, daarom lijkt het op andere Romaanse talen zoals Spaan, Italiaans, Portugees, Roemeens enzovoorts. Over deze Latijnse laag, heeft Frans veel “geleden” door de invloed van bijvoorbeeld Keltisch, van de Galliërs, een aantal Germaanse talen en ook oud Grieks. Elk van deze invloeden kan vandaag de dag makkelijk herkend worden in uitspraak, spelling of grammatica, waardoor Frans een unieke plaats krijgt tussen de Romaanse talen.

De term “Francofonie” verwijst naar het geheel van de the Franse Diaspora, verdeeld over 40 landen die Frans hebben als de officiële taal. Naast Frankrijk zelf, wordt de taal gesproken in verschillende Europese landen zoals Belgie, Luxemburg, en Zwitserland, in Noord Amerika door heel Canada en ook in een aantal landen in Afrika, namelijk: Algerije, Ivoorkust, Tunesië, Marokko, Kongo, Niger, Senegal en verschillende andere. In al deze landen wordt Frans geleerd als hoofdtaal in the lokale onderwijssysteem, of als tweede, “officiële” taal naast de moedertaal. “Leer Frans” lessen zijn populair in zowel georganiseerde instellingen als in het privé.

3 redenen om Frans te gaan leren

1. Als je moedertaal een Romaanse of Angelsaksische oorsprong heeft, is het leren van Frans heel makkelijk, aangezien het veel grammaticale regels en structuren deelt met de hierboven genoemde talen. Vocabulaire verbeteren is makkelijk omdat veel Franse woorden lijken op de Engelse tegenhangers, dus als u dit leest en begrijpt, zal u het niet zo moeilijk hebben als u probeert uw Vocabulaire te verbeteren in het Frans.

2. Als u geen tijd of geld heft om de verschillende “Leer Frans” cursussen te beginnen die overal over de wereld worden gegeven, kan u zich makkelijk aanmelden voor gratis Franse lessen online. Het internet bied veel van deze gratis lessen aan in verschillende vormen, van quizzen die u helpen woorden te herinneren, vocabulaire spellen die helpen uw vocabulaire en spelvaardigheden te verbeteren tot de klassieke grammatica cursussen.

3. Frans is één van de 6 internationale talen van deze tijd, dus is het heel belangrijk om het te kennen, of het in ieder geval te begrijpen als uw werkveld het woord nationaal erin heeft. Commerce, diplomatiek, media en bepaalde andere velden zijn sterk beïnvloed door Frans, dus het nemen van een paar gratis Franse lessen online kan u veel moeilijke situaties voorkomen en kan u indruk maken op de mensen waarmee u omgaat.


Languages

Frans, Nederlands, more


Articles about French in other languages