Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


De Nederlandse taal, van het begin tot vandaag

Nederlands is een taal uit ongeveer 500 AD, toe de scheiding tussen Germaanse stammen talen zich voordeed. Wat vandaag de dag bekend staat als “Oud Nederlands” is een periode van ongeveer 600 jaar tussen 500 en 1200. De Oude Nederlandse taal was er ruw en leek erg op andere West Germaanse stammen talen, vooral in het begin. Hierna komt een periode die bekend staat als “Midden-Nederlands”, die duurde vanaf ongeveer 1200 tot 1500. Dit wordt gezien als de buffer periode van de Nederlands taal, aangezien in deze overgang van 300 jaar het moderne Nederlands wat tegenwoordig gebruikt wordt zich heeft gevormd.

Modern Nederlands is zeer beïnvloed door andere talen zoals Duits, Frans en Engels. Grieks en Latijn hebben ook hun steentje bijgedragen aan de leenwoorden die gevonden worden in het Nederlandse vocabulaire, die trouwens één van de rijkste van de wereld is met bijna 350.000 hoofdwoorden.

Leer Nederlands op de makkelijke manier

Vergeet die oude “Leer Nederlands” cursussen waar u door lessen gehaald wordt zonder dat u een aantal voorbeelden gegeven wordt om te verbeteren wat u eeft geleerd of om uw vocabulaire te verbeteren. De nieuwe taal leer cursussen gaan helemaal over interactiviteit en het natuurlijk (in plaats van gedwongen) leren van de nieuwe regels, woorden of uitdrukkingen. Veel van de gratis Nederlandse lessen online die op het internet te vinden zijn, zijn gebaseerd op deze twee principes.

Het leren van Nederlands wordt ongeveer net zo moeilijk geschat als het leren van Duits, wat niet verassend is, aangezien de twee talen door de geschiedenis heen dezelfde wortels hebben. Dus als u bijvoorbeeld al Duits spreek, kunnen dezelfde leerprincipes toegepast worden als u Nederlands gaat leren.

Het belangrijkste wat u moet doen als u begint met het leren van Nederlands is uw vocabulaire verbeteren. Het is cruciaal om woorden en zinnen te gaan herkennen voordat u begint met het leren van grammatica of iets anders. Om sneller en efficiënter woorden te leren, kan u proberen om wat vocabulaire spellen te spelen. De spellen bieden u een snelle verbetering in vocabulaire en helpen u niet alleen om woorden te leren, maar helpen u ook om ze op effectieve, langdurige manier te leren.

De problemen bij het leren van de Nederlandse taal

Voor velen, is het leren om Nederlands te lezen en schrijven niet zo moeilijk, maar is het spreken bij onmogelijk. De uitspraak van woorden is soms helmaal anders van hoe ze geschreven worden en de tonaliteit veranderd ook drastisch. Als u nog nooit een Nederlander heeft horen praten, laat mij u dan een voorbeeld geven van wat een Nederlandse radio commentator zei over zijn eigen taal:”Nederlands is geen taal; het is een keelziekte”.Articles about Dutch in other languages