Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


Oorsprong en geschiedenis van de Tsjechische taal

De Tsjechische taal, samen met anderen zoals Pools, Slowaaks of Servisch vormen een groep talen die bekend staat als “western Slavisch”. Maar de Tsjechische taal is ook sterk beïnvloed door de oostelijke en zuidelijke Slavische groepen dus bepaalde leer patronen kunnen er gemaakt worden tussen Tsjechisch en Oekraïens, Russisch, Bulgaars, Kroaat of Macedonisch.

Andere talen die invloed hebben gehad op Tsjechisch zijn Latijn, Duits of het Oude Kerk Slavisch maar ook verschillende groepen kleinere talen die in het Tsjechische gebied gebruikt werden door nomaden. Elk van hen heeft gezorgd voor een eigen deel aan het vergroten van vocabulaire, verandering van de originele grammatica regels en in de spelling en uitspraak van woorden.

Is er een “makkelijke” manier om Tsjechisch te leren?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal variabelen. Als uw moedertaal een Slavisch oorsprong heeft of als u een polyglot bent die als één van de Slavisch talen spreekt, is het leren van Tsjechisch een eitje. Als u de Tsjechische grammatica of zinsstructuur aan het leren bent, zal u dit niet zomaar begrijpen als het tegen u gesproken wordt, vandaar dat u de “Leer Tsjechisch” cursus die u volgt aan moet vullen met spraak of audio opnames.

Als u nog nooit een vorm van contact heeft gehad met een Slavisch taal voordat u begon met het leren van Tsjechisch, is de enige manier om het onder de knie te krijgen en uw vocabulaire uitspraak, spelling, en grammatica te verbeteren door te oefenen. Oefenen, Oefenen, Oefenen… niets is beter als zo vaak mogelijk praten met iemand die de taal beheerst in hun eigen taal. U moet de zinnen die u hebt geleerd blijven gebruiken zelfs al heeft u aan het begin nog niet zoveel kennis, probeer ze zo vaak te gebruiken dat het een tweede natuur wordt.

Gratis Tsjechische lessen online

Er zijn veel interessante, informatieve en leuke sites die u helpen met het leren van de Tsjechische taal. U kan overwegen om gratis Tsjechische lessen online te combineren met het spelen van vocabulaire spellen zoals oefeningen, quizzen, puzzels of toetsen om u te helpen. Het gebruiken van vocabulaire spellen helpt u om veel makkelijker woorden te leren en helpt tegelijk met uw spelling en in sommige gevallen uitspraak. Probeer u niet specifiek te concentreren op de Tsjechische grammatica, dit is een fout die veel beginnelingen maken. Hoewel in elke taal het leren van grammatica belangrijk is, is het moeilijk wat u geleerd heeft in de praktijk te brengen zonder een groot vocabulaire. Laat grammatica vanzelf komen totdat de regels niet meer voelen als regels maar instinctief omhoog komen.Articles about Czech in other languages