Verkorte Uitleg: Oefen

Welke taal wil je leren?

Que língua você fala?


De fascinatie van de Chinese taal

Veel van de gratis Chinese lessen online net als die offline beginnen met u te vertellen dat Chinees één van de oudste , fascinerendste talen in de wereld is. En tegelijkertijd één van de meest verspreide talen ,die door meer dan 1.3 miljard mensen gesproken wordt, waarvan de meeste zich in Zuid Oost Azië bevinden.

De Chinese taal bestaat eigenlijk uit verschillende dialecten met kleine verschillen die de zelfde structuur en regels hebben, net als een groot gedeelte van dezelfde vocabulaire. Er kan een vergelijking gemaakt worden tussen Chinees als algemene taal en het geheel van Romaanse talen. Maar, Chinese dialecten lijken veel meer op elkaar dan Romaanse sub-talen, dus het kan dat waar een Franstalige niet kan begrijpen wat een Italiaan zegt zonder eerst Italiaans geleerd te hebben, kan een Chinese Wu spreker het gemakkelijker vinden om met bijvoorbeeld een Mandarijn spreker te communiceren.

Nu we het over dialecten hebben, Chinees heeft ongeveer 6-12 specifieke dialecten, afhankelijk van hoe u ze telt (en of we subdialecten ook meerekenen). De drie meest populaire, zijn ongetwijfeld Mandarijn (wat bestaat uit ongeveer 800 miljoen sprekers), Wu (ongeveer 90 miljoen sprekers) en Kantonees (80-90 miljoen sprekers). Omdat Mandarijn zoveel meer sprekers heeft denk met vaak dat Chinees Mandarijn is.

Chinees leren…auw!

Voor de Westerse wereld is het leren van Chinees, laten we eerlijk zijn, a pain in the rib. Hoewel er kleine variaties zijn tussen Westerse talen, hebben ze bijna allemaal ongeveer dezelfde regels uitspraak en zinsbouw samen met hetzelfde alfabet. Met Chinees is bijna alles anders en het is moeilijk voor ons om anders te denken dan dat we gewend zijn. Als u cursussen neemt om Chinees te leren, i de eerste stap om gewend te raken aan de verschillen voordat u begint met het leren van woorden, verbeteren van vocabulaire of het leren van alfabet.

Leer Chinees methoden

De meeste “leer Chinees” cursussen net als bij bijna alle georganiseerde educatieve bronnen starten het leren van de taal aan Westerse studenten door het vertalen van de Chinese ideogrammen naar het Romaanse alfabet door het gebruik van het Pinyin. Nadat u deze stap onder de knie heeft wordt het leerproces lastiger, wat betekend dat de eerste lessen Chinese grammatica regels bevatten (deze zijn makkelijker te begrijpen en minder complex dan veel Westerse talen), daarna uitspraak (wat in het begin een probleem is maar na een tijdje begrepen kan worden), daarna een vocabulaire verbetering door het gebruiken van teksten om woorden te leren, vocabulaire spellen, audio en soortgelijken en als laatst met een complete focus op Chinese tekens en nummer, die voor de meeste studenten hoofdpijn bezorgen.Articles about Chinese in other languages