Hurtig start: Afspil

What language do you learn?

What language do you speak?


Det spanske sprogs rødder

Det spanske sprogs fødested anses af lingvister for at være den nordlige del af den Iberiske halvø, omkring Burgos og La Rioja området. På det tidspunkt var halvøen under romansk indflydelse og derfor var latin det sprog man anvendte i forbindelse med handel i området. De lokale tog dette nye sprog og iblandede det nogen af deres egne særlige sprogkvaliteter og spredte sproget udover hele halvøen, hvor det til sidst blev gjort til det officielle sprog for regeringen og for handel i hele området.

Fordi det spanske sprogs rødder er at finde i den romanske sprogstamme, har det beholdt de grundlæggende regler og den grundlæggende struktur, der gælder for dets modersprog. Men den lokale iberiske indflydelse, samt adskillige andre nomadiske indflydelser i området har givet plads til en umådelig stigning i det specifikke ordforråd. Fra det øjeblik formedes det spanske sprog, der snart ville blive kendt i historien, som et af de mest vidt spredte og mest brugte sprog på jorden.

Det moderne spanske sprog

I kolonitiden var Spanien en global magt og en af de mest magtfulde søfartsnationer med en enorm flåde og et stort netværk af handelsruter under sig til at underbygge påstanden. Dette hjalp til med at sprede det spanske sprog, eftersom koloniherrer, guldsøgere og opdagelsesrejsende begav sig på vej over havene og etablerede bosættelser i de nyfundne lande. Effekten heraf er tydelig den dag i dag, hvor spansk er det officielle sprog i de fleste lande i Syd- og Centralamerika, foruden dem der ligger i det caribiske område.

Tips til at lære spansk

Med over 450 millioner spansktalende mennesker i verden, er spansk et af de mest vidt spredte sprog i verden og det er ved at blive en attraktion, endda en nødvendighed for flere og flere mennesker at lære det. Hvis du ikke har mulighed for at lære spansk i skolen eller gennem en anden form for organiseret uddannelse, kan du altid gøre det selv ved hjælp af et “lær spansk” kursus eller en bog. Selvfølgelig koster disse kurser ofte temmelig meget og de har også en fast tidsplan, som du måske ikke har mulighed for at følge til punkt og prikke. Hvis det er tilfældet har du måske mere ud af at lede efter en hjemmeside, der tilbyder gratis spansktimer på nettet . Disse hjemmesider stiller en hel del indhold til rådighed som kan være nyttigt i forhold til at forbedre dit ordforråd og til at lære spanske ord udenad .

Apropos forøgelse af ordforråd , så er det at spilleordforrådsspil en anden god metode til at opnå dette. Nogle hjemmesider tilbyder sådanne ordforrådsspil gratis og de kan være en rigtig sjov og afslappende måde at lære spansk på. Hvis alt andet slår fejl og du stadig har svært ved at lære ord udenad og forbedre dit ordforråd ved hjælp af nogen af de nævnte metoder, kan du prøve at se noget spansk tv, især hvis du kan lide sæbeoperaer. Indlæring gennem medier er en rigtig god måde at starte op på og du vil lægge mærke til en massiv forbedring af dit ordforråd selv efter blot et par uger.


Languages

Spansk, Dansk, mere

Undervisning

Spansk-Dansk, mere


Articles about Spanish in other languages