Hurtig start: Afspil

What language do you learn?

What language do you speak?


Hindi – historie og egenskaber

Der er cirka 600 millioner mennesker i verden der taler hindi og når det gælder antallet af mennesker, der taler sproget, så anses hindi for at være det tredje sprog i verden (næst efter engelsk og mandarin-kinesisk). Til trods for at hindi har flere hundrede dialekter ligner de fleste af dem hinanden, på samme måde som de primære kinesiske dialekter. Den største koncentration af hinditalende findes i Sydøstasien, selvom den hindiske diaspora er temmelig veludviklet.

Fra et historisk synspunkt anses hindi for at være den direkte efterkommer af sanskrit og det er en del af den indoeuropæiske sprogfamilie. Gennem tiden har hindi været udsat for adskillige sproglige påvirkninger, de vigtigste af dem kom fra persisk, farsi, arabisk, portugisisk, tyrkisk og naturligvis engelsk, der medbragte en betydelig udvidelse af ordforrådet . Alle disse sprog har efterladt deres mærke på det hindi der tales i dag og de har hjulpet med at opstamme ligheden mellem det og andre sprog i området, som for eksempel Urdu (Pakistans officielle sprog). Så hvis du har planer om at blive en sydasiatisk polyglot og lære urdu eller et hvilket som helst andet sprog eller dialekt fra dette specifikke geografiske område, vil det være en stor hjælp hvis du allerede kan tale hindi.

Set fra et indlæringsperspektiv har hindi nogle meget interessante egenskaber. Udtalen af Hindi er rimelig nem, eftersom bogstaverne altid udtales præcist som de er skrevet, i modsætning til de fleste vestlige sprog. De fleste “Lær hindi” kurser vil ofte begynde med at sige, at der ikke er nogen specielle vanskeligheder ved at studere sproget, udover måske temmelig stramme grammatikregler.

Lær hindi derhjemme

Hvis du ikke har tid eller mulighed for at deltage i et organiseret lokalt “Lær hindi” kursus, overvejer du sikkert at gøre det for dig selv derhjemme. Der er adskillige muligheder til rådighed; fra at købe en hindi sprogundervisningsbog, tage nogle gratis hinditimer på nettet , betale en hindi videokonferencerlærer eller endda at spille ordforrådsspil , enten online eller offline.

Hindi ordforrådsspil kan være utroligt sjove og de kan sagtens vise sig at være en rigtig god indlæringsmetode. De kan ikke blot hjælpe dig med at forbedre dit ordforråd og lære ord udenad , men de kan også være et rigtig godt alternativ til de stressende, “seriøse” lektioner, der findes derude. Alligevel er der kun så meget ordforrådsspil kan gøre for dig og derfor er det også nødvendigt med nogle af disse seriøse lektioner. Hvis det lykkes for dig at komplementere de to metoder og afbalancere indlæringsprocessen er du godt på vej til at blive en fremtidig polyglot.

Til slut, hvad enten du prøver at lære hindi i forretningsøjemed eller simpelthen fordi du er fascineret af sproget, kan du være overbevist om, at det ikke er så svært som det ser ud og at der er hundredevis af kilder du kan lære fra. Som det gælder for alle andre sprog, skal du sikre dig at du øver dig fast og at du dedikerer mindst 3-4 timer pr. uge til at studere dette smukke sprog.


Languages

Hindisk, Dansk, mere

Undervisning

Hindisk-Dansk, mere


Articles about Hindi in other languages