Hurtig start: Afspil

What language do you learn?

What language do you speak?


Fascinationen af Grækenland og det græske sprog

Historien, landskabet, kulturen og det græske folk er alt sammen en del af dét, der øger vores fascination af dette smukke land. Det samme gælder for det græske sprog, som en gang var et af de stærkeste „lingua franca” (dominerende sprog). I en lang periode, der startede med antikken, var en mand kun anset for at være en sand polyglot, hvis hans græske var perfekt.

I sammenligning med andre sprog er græsk ikke nær så stort eller udbredt, de totale antal græsktalende ligger på omkring 11 millioner, hvoraf de fleste er de indfødte grækere og cirka 80 % af Cyperns samlede befolkning. Så til trods for det faktum at græsk ikke lægger højt på listen over antal mennesker med sproget som modermål, scorer det mange point kulturelt. Fordi det er den klassiske græske filosofis og litteraturs sprog og senere det sprog, der blev brugt til de kristne evangelier og af den tidlige kirke, har græsk haft en markant indvirkning på den vestlige tænkning.

At lære græsk gennem gratis græsktimer på nettet

Til trods for dets kulturelle betydning er græsk ikke særlig udbredt blandt de organisere uddannelsesinstitutioner, så dit bedste bud er at prøve at lære det selv. Til dette formål kan du måske kigge på et par gratis græsktimer på nettet før du kaster dig ud i de mere komplicerede „Lær græsk” kurser eller bøger, der kan være temmelig pebrede.

Med hensyn til de almindelige „Lær græsk” kurser, så var de førhen meget intenst fokuseret på at lære de studerende grammatikreglerne og dermed forsømte de andre aspekter af det græske sprog. Dette frembragte generationer af såkaldte polyglotter, der kendte til enhver detalje i det græske sprog, men vis læse-, skrive og talefærdigheder kun var lige over gennemsnittet. Det er grunden til at disse kurser i den sidste halvdel af det 20. århundrede prøvede at åbne op for afveksling i de øvelser som de studerende skulle lave, således at der også blev fokuseret på andre aspekter af de græske sprog, som for eksempel udvidelse af ordforrådet , stavning og udtale.

Alternative måder at lære græsk på

Udover at tage gratis græsktimer på nettet eller skrive dig op til et af de mange „Lær græsk” kurser der findes derude, kan du også prøve nogle mere afslappende, alternative måder at lære dette smukke sprog på. Ordforrådsspil kan være en god måde at give din græske orddatabase et løft på og det kan være en måde at slappe af mellem arbejdssessioner på. Selvom deres primære formål er at forbedre dit ordforråd , får du også en bedre forståelse for græsk stavning og muligvis også for udtalen.


Languages

Græsk, Dansk, mere

Undervisning

Græsk-Dansk, mere


Articles about Greek in other languages