Hurtig start: Afspil

What language do you learn?

What language do you speak?


Den fransktalende verden

Fransk er et sprog, der nedstammer fra latin, derfor minder dets primære etniske lag om andre romanske sprog, som for eksempel spansk, italiensk, portugisisk, rumænsk osv. Ud over dette latinske lag “led” fransk under indflydelse mange andre steder fra, som for eksempel de indfødte keltere, gallerne, adskillige andre germanske sprog og desuden oldtidsgræsk. Hver enkelt af disse indflydelser er nemme at få øje på i dag, enten i udtale, stavning eller grammatik, hvilket giver det franske sprog en unik placering blandt de romanske sprog.

Termen “fransktalende” betegner hele den franske diaspora, der er spredt over 40 lande, der alle har fransk som deres hovedsprog. Ud over Frankrig selv, tales sproget i adskillige europæiske lande, som for eksempel Belgien, Luxemburg eller Schweitz, i Nordamerika overalt i Canada samt flere lande i Afrika, herunder Algeriet, Elfenbenskysten, Tunesien, Marokko, Congo, Niger, Senegal og adskillige andre. I alle disse lande er fransk hovedsproget som studeres i hele uddannelsessystemet eller fungerer som et sekundært ”officielt” sprog næsten på samme niveau som modersmålet. “Lær fransk” kurser er populære i organiserede institutioner såvel som blandt private.

3 grunde til at begynde at lære fransk

1. Hvis dit modersmål har romanske eller angelsaksiske rødder, er det utroligt nemt at lære fransk, eftersom mange af de grammatiske regler og strukturer vil være de samme som i de ovennævnte sprog. Det faktum at mange franske ord ligner deres engelske modparter gør det meget nemmere at Lære ord udenad , så hvis kan læse og forstå dette her, vil det også falde dig nemt når du forsøger dig med at forbedre dit ordforråd på fransk.

2. Hvis du ikke har tid eller råd til at benytte dig af de mange “Lær fransk” kurser, som finder sted overalt i verden, kan du bare vælge at benytte dig af gratis fransktimer på nettet. Internettet byder på mange af disse gratis timer i forskellig form, lige fra de quizzer, der hjælper dig med at lære ord udenad henover Ordforrådslege , som hjælper med at forbedre dit ordforråd og finpudse dine stavefærdigheder, til de helt klassiske grammatikkurser.

3. Fransk er i dag et af verdens 6 internationale sprog, så hvis du arbejder inden for en branche hvori ordet ”international” indgår, er det er ekstremt vigtigt at kunne det eller i det mindste at kunne forstå det. Fransk har stærk indflydelse på brancher som for eksempel handel, diplomati, medier og adskillige andre brancher, så ved at tage et par gratis fransktimer på nettet kan du sno dig ud af mangen en knibe og desuden vil det imponere de mennesker du har med at gøre.


Languages

Fransk, Dansk, mere

Undervisning

Fransk-Dansk, mere


Articles about French in other languages