Hurtig start: Afspil

What language do you learn?

What language do you speak?


Det engelske sprogs historie

Det engelske sprogs historie er lige så fascinerende og kompliceret som det engelske fol selv. Det engelske sprogs rødder er at finde i den vestgermanske sproggruppe, da det stammer fra det angelsaksiske gammelengelske tungemål. Gammelengelsk blev hovedsageligt talt på det britiske hovedland, men det spredte sig hurtigt til resten af de britiske øer.

Gennem tiderne har nomadiske invasioner, såvel som mere fredelig kontakt med de andre nationer, været en stærk indflydelse på det engelske sprog. Udover fransk og latin har også adskillige andre nordiske og germanske sprog produceret en markant stigning i ordforrådet , skabt afveksling i og poleret det engelske sprog til hvad det er i dag.

Statistikker forbundet med det engelske sprog

I dag betragtes det engelske sprog som “lingua franca”, hvilket betyder, at det er det mest dominerende sprog i dets æra og at det anvendes i internationale relationer som for eksempel diplomati og handel. Omkring 360 millioner mennesker har engelsk som deres modermål og en milliard mere har det som andetsprog. Derudover er der mange lande, der bruger engelsk som deres officielle sprog.

Det skønnes at over 50 millioner mennesker er i færd med at studere det engelske sprog hvert år, enten gennem organiseret uddannelse eller gennem individuelle studier ved hjælp af gratis engelsktimer på nettet eller de benytter sig af “lær engelsk kurser”med henblik på at forbedre deres ordforråd , lære ord udenad og så videre.

Lær engelsk på nettet

Til trods for at de fleste skoler verden over underviser i engelsk som andetsprog, kan den organiserede undervisning ofte forbedres gennem gratis engelsktimer online eller andre kilder der kan tilbyde dig et øget ordforråd og hjælpe dig med at lære ord udenad på en nemmere måde.

Hvis et typisk “lær engelsk " kursus ikke lige er dig eller hvis du gerne vil prøve en mere afslappende metode til at lære sproget, kunne du eventuelt prøve nogle af de ordforrådsspil der findes på nettet. At spille ordforrådsspil er en rigtig god metode til at lære ord udenad , forbedre dit ordforråd og finpudse din stavning og muligvis også dine samtalefærdigheder på samme tid.

Som konklusion bør vi nævne at engelsk er et af de nemmeste sprog at lære, ikke blot på grund af dets ukomplicerede grammatik, stavning og fonetiske struktur, men også på grund af den medieinvasion, der hjælper os med tilpasningen til det engelske sprog. Selv i lande, hvor der tales et sprog med helt andre sprogregler og –strukturer, som for eksempel Kina eller Japan, finder engelsk en vej ind ved hjælp af Hollywood film, reklamer og internationale relationer.


Languages

Engelsk, Dansk, mere

Undervisning

Engelsk-Dansk, mere


Articles about English in other languages