Hurtig start: Afspil

What language do you learn?

What language do you speak?


Det arabiske sprogs historie kort fortalt

Det arabiske sprog tales af rundt regnet 220 millioner mennesker spredt over mere end toogtyve lande, fra Irak til så langt sydpå som Somalia, Sudan eller på Marokkos nordafrikanske kyst. Arabisk er Koranens sprog (som er Islams hellige bog, en ækvivalent the den kristne bibel om man vil) og det anses for at være det officielle sprog i muslimske stater over hele verden. Det arabiske sprogs historie starter i den præislamiske periode i Saudi Arabien, hvorfra det hurtigt spredte sig ud over Mellemøsten, Nordafrika og andre steder, hvor det stadig tales i dag.

Lingvister har delt det arabiske sprog op i tre hovedkategorier. De er som følger: klassisk eller koranens arabisk, skriftlig eller standard arabisk og talt eller hverdagsarabisk. Blandt de tre er klassisk arabisk bogstaveligt talt det sprog, der anvendes i Koranen, deraf kategoriens navn. Koranens arabisk anvendes kun i religiøse institutioner og nogen gange i undervisning, men tales generelt set ikke. Skriftligt arabisk er på den anden side den arabiske verdens officielle sprog og det anvendes i ikke-religiøs litteratur, institutioner og så videre. Som det sidste er hverdagsarabisk sprogets ”slang” og tales af de fleste mennesker som deres daglige dialekt. Hverdagsarabisk varierer fra område til område stort set som enhver andet sprogs dialekt.

Lær arabisk kursus

Du kan finde et stort antal gratisk arabisktimer på nettet , eftersom fascinationen af dette sprog har gjort mange vesterlændinge interesserede i at studere og undervise i dette sprog. De fleste lektioner vil starte med at lære dig nogle grundlæggende sætninger, hvordan man skriver, hvordan man tæller og derefter gradvist introducere arabisk grammatik. Hvis arabisk er helt nyt for dig, vil du måske prøve at lære for meget på samme tid; det er en fælde du bør undgå. Gå langsomt frem, arabisk er ikke et af de nemmeste sprog at få fat it. Fokuser først på din udtale og de grundlæggende sprogregler; hvis du når et punkt, hvor du tror du kan klare det; forsøg dig med, hvad der måske er den sjoveste del af at lære arabisk: at lære at skrive.

Hvis du har lyst til at forsøge dig med et “Lær arabisk” kursus, bør du supplere det med at finde en indfødt arabisktalende og bede ham om at hjælpe dig med at føre korte samtaler. Stort set over hele verden findes der store arabiske samfundsgrupper og fordi arabisk er et af de Forenede Nationers officielle sprog, er der flere og flere polyglotter at finde, der taler det perfekt og som kan hjælpe dig.

Forbedring af dit ordforråd bedre samtidig med at du har det sjovt

At forbedre dit ordforråd gennem sjove spil, som for eksempel ordlege, puslespil, quizzer eller sprogøvelser, er en teknik der kan anvendes på de fleste sprog og arabisk er ikke nogen undtagelse fra denne regel. At spille ordforrådsspil er en rigtig god måde at lære ord udenad på og det gør også den overordnede indlæringsproces meget nemmere. Men husk på at det kræver vedvarende opmærksomhed at forbedre dit ordforråd , så du skal sørge for, at der sker en stadig forbedring af dit ordforråd hver dag.Articles about Arabic in other languages