Интернет Полиглот
Предназначението на този сайт е да подпомогне изучаването на чужди езици и заучаването на чуждите думи и техния превод. Играта в този сайт помага за бързото запаметяване на думите и съхраняването им в паметта за дълъг период от време.

Игра
За запомняне на думите често се използват картончета. На този сайт ще откриете, че процесът на запомняне на думите може да е много интересен. Освен това, програмата запомня Вашите резултати и използва тези данни, за да Ви упражнява по-интензивно с думите, които са Ви по-трудни.

Чужди езици
Тази програма е разработена да помага в изучаването на чуждите езици. Можете да научите испански, френски, китайски, английски или български - даже и българският да Ви е роден език. Когато създавате Вашите уроци, Вие посочвате езиците за Вашите думи и техния превод. Например, ако изучавате английски, можете да създавате уроци, поставяйки английския като език на думите и българския като език за превод. Също така можете да обогатявате речника си на български език - създавайте уроци, поставяйки българския като език на думите и преводите. Изучаването на българския език е процес, който трябва да продължава през целия съзнателен живот.

Избор на език

Уроци

Моите уроци

Тук можете да създавате и променяте Вашите уроци, предоставяйки на приятелите Ви достъп към тях. Също така тук можете да запомняте думите на уроците: изберете един или повече уроци, като сложите отметка срещу заглавията, изберете вид на играта и натиснете бутона "Игра". Необходимо е предварително да влезете в системата като регистриран потребител, за да работите с Вашите уроци.

Избор на език

Тук се намират уроци, към които имате достъп: публични уроци, създадени от други потребители, уроци, към които Ви е предоставен достъп и уроци, които сами сте създали. Освен това Ви препоръчваме да играете с reverse уроци. За да можете да играете езикова игра, изберете един или повече уроци, изберете вида игра и натиснете бутона "Игра".


Регистрация
Препоръчваме Ви да станете регистриран потребител на Интернет Полиглот. Предимствата при регистрацията са следните:

  • Създаване и учене по собствени уроци. Чрез въвеждането на новите думи, които срещате, ще можете да сте независими от уроците, създадени от други потребители, още повече, че тези уроци не винаги съдържат думите, които Ви трябват.
  • Програмата ще запомня резултатите от Вашите игри и да Ви показва по-често думите, които не знаете добре. По този начин не се налага да изучавате наново материала, който вече Ви е познат, а ще можете да се концентрирате върху това, което трябва да научите.
  • Ще можете да оценявате уроците, създадени от другите потребители.
  • Ако сте учител по някакъв език, Вие ще можете по такъв начин да организирате уроците си за Вашите ученици, че тези уроци в най-голяма степен да съответстват на материала на класа. Това ще подпомогне учениците Ви в процеса на изучаване на думите.
Регистриране

Какво не представлява тази програма
  • Тази програма не е единственият метод за изучаване на чужди езици. Нейното предназначение е да подпомага запаметяването на учебния материал. Трябва предварително да сте се запознали с предмета и да знаете материала: в такъв случай тази програма ще Ви помогне по-лесно да го запомните. Препоръчваме Ви да използвате тази програма паралелно с курса по чуждия език, на който обикновено ходите, или в период на активно четене на книги на съответния език. Активното четене представлява самият процес на четене на книгата при едновременна проверка за значението на думите, които не познавате. Използвайте тази програма паралелно с изучаването на тези думи за по-добро запомняне на значенията.
  • Тази програма не трябва да бъде използвана нито в качеството на Английски речник, нито като Испански речник, нито като Френски речник, нито пък като речник на който и да било език. Можете лесно да намерите много онлайн речници за превод на всяка дума.